Nieuws Webinar aderverkalking bij vrouwen
17 juni 2020

Op vrijdag 19 juni van 11.00-11.45 uur vertelt hoogleraar Cardiologie voor vrouwen Angela Maas over de gevaren van aderverkalking bij vrouwen, én over doodsoorzaak nummer één bij hen: hart- en vaatziekten bij hen. Andere gast tijdens dit webinar is een patiënte die haar eigen ervaringen met het publiek deelt. Tijdens de live chat kunt u uw vragen over aderverkalking rechtstreeks stellen aan Angela Maas. Presentator is Wouke van Scherrenburg.


Dit is uw kans om meer te weten te komen over aderverkalking en de soms onduidelijke symptomen bij vrouwen. U kunt ook uw vragen via de chat rechtstreeks stellen aan Angela Maas.

Kosten

Deelname aan het webinar kost 10 euro. Dit bedrag komt geheel ten bate van Hart voor Vrouwen, een onderzoeksfonds voor hart- en vaatziekten specifiek bij vrouwen. Er is nog veel te weinig bekend over de specifieke aandoening bij vrouwen. Alle sprekers en betrokkenen aan de activiteiten van dit fonds, zoals dit webinar, doen dit belangeloos. Met het bedrag van 10 euro steunt u de onderzoeken van het fonds.

Meer informatie

Wanneer: Vrijdag 19 juni
Hoe laat: 11.00-11.45 uur
Kosten: 10  euro. Na betaling krijgt u een link naar de webinar.
Meer informatie en inschrijving via deze link.

 

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer