Nieuws Webinar aderverkalking bij vrouwen
17 juni 2020

Op vrijdag 19 juni van 11.00-11.45 uur vertelt hoogleraar Cardiologie voor vrouwen Angela Maas over de gevaren van aderverkalking bij vrouwen, én over doodsoorzaak nummer één bij hen: hart- en vaatziekten bij hen. Andere gast tijdens dit webinar is een patiënte die haar eigen ervaringen met het publiek deelt. Tijdens de live chat kunt u uw vragen over aderverkalking rechtstreeks stellen aan Angela Maas. Presentator is Wouke van Scherrenburg.


Dit is uw kans om meer te weten te komen over aderverkalking en de soms onduidelijke symptomen bij vrouwen. U kunt ook uw vragen via de chat rechtstreeks stellen aan Angela Maas.

Kosten

Deelname aan het webinar kost 10 euro. Dit bedrag komt geheel ten bate van Hart voor Vrouwen, een onderzoeksfonds voor hart- en vaatziekten specifiek bij vrouwen. Er is nog veel te weinig bekend over de specifieke aandoening bij vrouwen. Alle sprekers en betrokkenen aan de activiteiten van dit fonds, zoals dit webinar, doen dit belangeloos. Met het bedrag van 10 euro steunt u de onderzoeken van het fonds.

Meer informatie

Wanneer: Vrijdag 19 juni
Hoe laat: 11.00-11.45 uur
Kosten: 10  euro. Na betaling krijgt u een link naar de webinar.
Meer informatie en inschrijving via deze link.

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Carolijn Ploem per 1 oktober 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

3 juli 2020

Drs. Carolijn J. Ploem is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij krijgt de portefeuille Organisatie van Zorg & Human Resources.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer