Nieuws Accreditatie JCI behaald
19 april 2021

Het Radboudumc heeft opnieuw de accreditatie van JCI behaald. Het keurmerk van het internationaal accreditatieorgaan Joint Commission International (JCI) voor de kwaliteit en veiligheid van onze patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek, is verlengd met drie jaar. Op basis van de digitale surveyweek hebben de surveyors een eindrapport opgesteld. Hierin worden slechts beperkte vijf bevindingen aangegeven die een follow-up vragen; een unieke prestatie.

In de afsluiting van de surveyweek gaven de surveyors aan terug te kijken op een heel geslaagde week, waarin zij alle kansen kregen om onze processen in te zien, tracers te lopen en kritische vragen te stellen. De surveyors gaven daarbij veel complimenten voor ons professionele en persoonsgerichte zorg. Deze positieve beoordeling betekent dat we de accreditatie behaald hebben. Hiermee wordt ons JCI-keurmerk met drie jaar verlengd.

Een virtuele survey

De survey vond volledig digitaal plaats, waarbij de JCI-surveyors op afstand via een videoverbinding ons ziekenhuis bekeken en inzicht kregen in onze werkprocessen. Dagelijks gaven zij in de ochtend bij de dagstart een terugkoppeling in de webinars, waaraan ook medewerkers van de bezochte afdelingen deelnamen. Dankzij de inhoudelijke en technische voorbereiding verliep het virtuele bezoek heel voorspoedig. De ervaringen van de surveyors hebben geleid tot een heel goed eindrapport. Hierin zijn slechts vijf bevindingen opgesteld die een follow-up vragen. Dit is een unieke prestatie.

Meer dan een keurmerk

Voor het Radboudumc is JCI meer dan een keurmerk. Het is een middel om de kwalitatief hoge standaard van onze patiëntenzorg nog verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Bertine Lahuis, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Dit is een fantastisch resultaat voor het hele Radboudumc. Het toont aan dat kwaliteit en veiligheid echt in onze werkprocessen verankerd zijn en deel uitmaken van ons dagelijkse handelen. Ook deze tweede surveyweek heeft ons weer nieuwe inzichten opgeleverd, een moment van reflectie gegeven, zodat we kritisch en scherp blijven. Het geeft ons inspiratie en motivatie om onze patiëntenzorg nog verder te ontwikkelen en verbeteren. De persoonsgerichtheid en innovatie, welke leiden tot impact on healthcare waren echt voelbaar en zichtbaar voor de surveyors.’

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontwikkelen plug-and-play platform voor ChIP-seq Platform geeft aanzet voor epigenetische toepassingen in kliniek

7 mei 2021

Het team van moleculair bioloog Hendrik Marks en het Amerikaanse bedrijf Fluidigm hebben een nieuwe, geautomatiseerde techniek voor ChIP-seq ontwikkeld

lees meer

Fabio Jakobsen: ‘Nog even en ik kan weer vrijuit lachen’ Behandeling wielrenner in Radboudumc na pijnlijke valpartij bijna afgerond

7 mei 2021

Met afgrijzen zagen we 5 augustus 2020 op tv de valpartij van wielrenner Fabio Jakobsen in de massasprint tijdens de Ronde van Polen. Voor zijn leven werd gevreesd. Maar gelukkig kan hij het navertellen. Zijn behandeling is bijna afgerond in het Radboudumc.

lees meer

Malariavaccin moet rekening houden met immuunsysteem van ontvanger

6 mei 2021

Gecontroleerde menselijke malaria-infecties bij Afrikanen die al malaria hebben gehad en Europeanen zonder voorafgaande malaria-infecties, geven uiteenlopende reacties in het afweersysteem.

lees meer

Subsidies voor Radboudumc en universiteit in NWO Open Competitie

6 mei 2021

Vier onderzoeksprojecten van het Radboudumc de Radboud Universiteit krijgen een NWO Open competitie-subsidie van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen.

lees meer

Eerste patiënt met bloedstelpende pleister behandeld in Radboudumc GATT Technologies zet stap naar klinisch onderzoek

5 mei 2021

Bij een patiënt die recent in het Radboudumc aan de lever is geopereerd, werd een innovatieve bloedstelpende pleister (GATT-Patch) van het Nijmeegse bedrijf GATT Technologies gebruikt.

lees meer