Nieuws Accreditatie JCI behaald

19 april 2021

Het Radboudumc heeft opnieuw de accreditatie van JCI behaald. Het keurmerk van het internationaal accreditatieorgaan Joint Commission International (JCI) voor de kwaliteit en veiligheid van onze patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek, is verlengd met drie jaar. Op basis van de digitale surveyweek hebben de surveyors een eindrapport opgesteld. Hierin worden slechts beperkte vijf bevindingen aangegeven die een follow-up vragen; een unieke prestatie.

In de afsluiting van de surveyweek gaven de surveyors aan terug te kijken op een heel geslaagde week, waarin zij alle kansen kregen om onze processen in te zien, tracers te lopen en kritische vragen te stellen. De surveyors gaven daarbij veel complimenten voor ons professionele en persoonsgerichte zorg. Deze positieve beoordeling betekent dat we de accreditatie behaald hebben. Hiermee wordt ons JCI-keurmerk met drie jaar verlengd.

Een virtuele survey

De survey vond volledig digitaal plaats, waarbij de JCI-surveyors op afstand via een videoverbinding ons ziekenhuis bekeken en inzicht kregen in onze werkprocessen. Dagelijks gaven zij in de ochtend bij de dagstart een terugkoppeling in de webinars, waaraan ook medewerkers van de bezochte afdelingen deelnamen. Dankzij de inhoudelijke en technische voorbereiding verliep het virtuele bezoek heel voorspoedig. De ervaringen van de surveyors hebben geleid tot een heel goed eindrapport. Hierin zijn slechts vijf bevindingen opgesteld die een follow-up vragen. Dit is een unieke prestatie.

Meer dan een keurmerk

Voor het Radboudumc is JCI meer dan een keurmerk. Het is een middel om de kwalitatief hoge standaard van onze patiëntenzorg nog verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Bertine Lahuis, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Dit is een fantastisch resultaat voor het hele Radboudumc. Het toont aan dat kwaliteit en veiligheid echt in onze werkprocessen verankerd zijn en deel uitmaken van ons dagelijkse handelen. Ook deze tweede surveyweek heeft ons weer nieuwe inzichten opgeleverd, een moment van reflectie gegeven, zodat we kritisch en scherp blijven. Het geeft ons inspiratie en motivatie om onze patiëntenzorg nog verder te ontwikkelen en verbeteren. De persoonsgerichtheid en innovatie, welke leiden tot impact on healthcare waren echt voelbaar en zichtbaar voor de surveyors.’

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Nicole Blijlevens Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Nicole Blijlevens, internist-hematoloog en afdelingshoofd Hematologie, krijgt lintje voor buitengewone inzet voor patiënten met hematologische ziekten.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Marcel Olde Rikkert Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Geriater Marcel Olde Rikkert krijgt lintje voor buitengewone inzet voor ouderenzorg in Nederland en daarbuiten.

lees meer

Betere biomarkers nodig voor CAA Kwart 55plussers heeft CAA maar diagnose is moeilijk vast te stellen

18 april 2024

Ongeveer een kwart van de 55plussers heeft de aandoening, blijkt uit promotieonderzoek van Anna de Kort aan het Radboudumc. Betere biomarkers zijn nodig voor een snellere en goede diagnose.

lees meer

Vapen, een ernstig gezondheidsrisico Artsen slaan alarm tegen vapen

16 april 2024

Artsen spreken zich gezamenlijk uit tegen vapen in de landelijke campagne artsenslaanalarm.nl.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet