Nieuws Datalek bij Radboudumc

12 augustus 2021

Het Radboudumc heeft een datalek ontdekt, waarbij gegevens van eigen medewerkers en partnerorganisaties betrokken zijn. Het lek is gedicht; ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen.

Wat is er gebeurd?

Door menselijk handelen zijn accountgegevens van mensen met een Radboudumc-werkplek op internet terecht gekomen. Het gaat daarbij om medewerkers van het Radboudumc zelf, maar ook om medewerkers van partnerorganisaties.

De gelekte persoonsgegevens omvatten (inlog)namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Er zijn geen patiëntgegevens of andere bijzondere persoonsgegevens openbaar geworden. Applicaties van de ICT-omgeving, zoals het elektronisch patiënten dossier, zijn niet in gevaar geweest.

Gevolgen en maatregelen

Na ontdekking heeft het Radboudumc het lek onmiddellijk gedicht. Ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen. Het datalek is tevens gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het onderzoek naar de precieze toedracht, impact en getroffen personen loopt nog. Alle getroffen personen ontvangen hier de komende dagen persoonlijk bericht over.

“Digitale veiligheid is een groot goed, zeker in de zorg, en heeft voortdurend onze aandacht”, aldus Mark Janssen, lid Raad van Bestuur bij het Radboudumc. “We vinden het enorm vervelend dat we er desondanks niet in geslaagd zijn dit incident te voorkomen. Onze welgemeende excuses aan alle collega’s en partnerorganisaties die overlast ervaren als gevolg van deze situatie.”

Meer nieuws


Manifestatie grasveld Radboudumc 30 september Spoedeisende Hulp en ingangen blijven toegankelijk en bereikbaar

30 september 2023

Trans Zorg Nu houdt manifestatie op terrein Radboudumc. De Spoedeisende hulp en alle ingangen blijven toegankelijk en bereikbaar voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet