Nieuws Datalek bij Radboudumc

12 augustus 2021

Het Radboudumc heeft een datalek ontdekt, waarbij gegevens van eigen medewerkers en partnerorganisaties betrokken zijn. Het lek is gedicht; ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen.

Wat is er gebeurd?

Door menselijk handelen zijn accountgegevens van mensen met een Radboudumc-werkplek op internet terecht gekomen. Het gaat daarbij om medewerkers van het Radboudumc zelf, maar ook om medewerkers van partnerorganisaties.

De gelekte persoonsgegevens omvatten (inlog)namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Er zijn geen patiƫntgegevens of andere bijzondere persoonsgegevens openbaar geworden. Applicaties van de ICT-omgeving, zoals het elektronisch patiƫnten dossier, zijn niet in gevaar geweest.

Gevolgen en maatregelen

Na ontdekking heeft het Radboudumc het lek onmiddellijk gedicht. Ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen. Het datalek is tevens gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het onderzoek naar de precieze toedracht, impact en getroffen personen loopt nog. Alle getroffen personen ontvangen hier de komende dagen persoonlijk bericht over.

“Digitale veiligheid is een groot goed, zeker in de zorg, en heeft voortdurend onze aandacht”, aldus Mark Janssen, lid Raad van Bestuur bij het Radboudumc. “We vinden het enorm vervelend dat we er desondanks niet in geslaagd zijn dit incident te voorkomen. Onze welgemeende excuses aan alle collega’s en partnerorganisaties die overlast ervaren als gevolg van deze situatie.”

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet