Nieuws Experience Center Radboudumc officieel geopend

4 juni 2021

Op 3 juni jl. werd het Experience Center van het Radboudumc officieel geopend. Het Experience center biedt plaats aan een congres theaterzaal, vergader- en conferentiezalen, college- en onderwijszalen, een klinisch trainingscentrum, skills & simulatielabs, studiezaal, uitgebreide bibliotheek en het Innovation Park. Dit laatste is een creatieve broedplaats waar verschillende Health Innovation Labs hun plek hebben gekregen en samen werken aan de duurzame gezondheidszorg van de toekomst.

Verbinding

Het Experience Center is gelegen tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis en naast kasteel Huize Heijendaal. Door deze ligging vormt het een verbinding tussen onderwijs, onderzoek en zorg. Daarmee vormt het dé plek waar leren, innoveren en verbinden samenkomen.

Het bestaande gebouw is gerenoveerd, de ongebruikte buitenruimte is overkapt en vormt het nieuwe hart van het gebouw. Door toepassing van veel raampartijen geeft het naast veel licht ook het gevoel ‘buiten’ te zijn. Alle installaties en voorzieningen zijn vervangen door de laatste technische en digitale innovaties.

Verdeeld over vijf verdiepingen zijn trainen, leren en innoveren door het hele centrum verweven.

Bruisende en compacte campus

Het Experience Center is een belangrijk verbindend onderdeel op de vernieuwde academische campus en past perfect in het Masterplan van het Radboudumc dat doorloopt tot 2030 met in 2022 de ingebruikname van het nieuwe hoofdgebouw. Als het plan in 2030 wordt afgerond is het Radboudumc een compacter ziekenhuis geworden, zijn tientallen gebouwen gesloopt en een enkele nieuw gebouwd. En met de aanleg van een nieuw verbindend landschap met mooie tuinen en groenpartijen is het Radboudumc klaar voor de toekomst.

Nieuwsgierig hoe het eruit ziet? Bekijk hier de korte impressie.

 

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Tweede fase sloop westzijde officieel van start Sloopwerkzaamheden op schema

4 maart 2024

Met een 'knip' in het beton gaven Carolijn Ploem en Mark Janssen van de Raad van Bestuur het startschot voor de tweede fase van de sloop aan de westflank van het ziekenhuis.  

lees meer

Nieuwe biomarker voor jicht kan ziekte monitoren

26 februari 2024

Radboudumc en Université Paris Cité hebben een nieuwe biomarker gevonden waarmee de aanwezigheid van urinezuurkristallen heel goed is te monitoren. Mogelijk is daarmee gezondheidsschade op termijn terug te dringen.

lees meer

Vijf vragen over jicht Beantwoord door reumatoloog Sander van Leuven

26 februari 2024

Jicht is aan een stille maar gestage opmars bezig. In 2019 waren er wereldwijd meer dan 45 miljoen mensen met jicht, een verdubbeling in dertig jaar. Reumatoloog Sander van Leuven beantwoordt vijf veelvoorkomende vragen.

lees meer

Merel van der Stelt in Focus over 3D-geprinte onderbeenprotheses Donderdag 22 februari, 20.55 uur, Focus, NPO2

22 februari 2024

NTR Wetenschap zendt op donderdag om 20.55 uur de uitzending 'Geprinte benen' uit. Hierin is o.a. collega Merel van der Stelt te zien. (foto: Focus)

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet