Nieuws Experience Center Radboudumc officieel geopend
4 juni 2021

Op 3 juni jl. werd het Experience Center van het Radboudumc officieel geopend. Het Experience center biedt plaats aan een congres theaterzaal, vergader- en conferentiezalen, college- en onderwijszalen, een klinisch trainingscentrum, skills & simulatielabs, studiezaal, uitgebreide bibliotheek en het Innovation Park. Dit laatste is een creatieve broedplaats waar verschillende Health Innovation Labs hun plek hebben gekregen en samen werken aan de duurzame gezondheidszorg van de toekomst.

Verbinding

Het Experience Center is gelegen tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis en naast kasteel Huize Heijendaal. Door deze ligging vormt het een verbinding tussen onderwijs, onderzoek en zorg. Daarmee vormt het dé plek waar leren, innoveren en verbinden samenkomen.

Het bestaande gebouw is gerenoveerd, de ongebruikte buitenruimte is overkapt en vormt het nieuwe hart van het gebouw. Door toepassing van veel raampartijen geeft het naast veel licht ook het gevoel ‘buiten’ te zijn. Alle installaties en voorzieningen zijn vervangen door de laatste technische en digitale innovaties.

Verdeeld over vijf verdiepingen zijn trainen, leren en innoveren door het hele centrum verweven.

Bruisende en compacte campus

Het Experience Center is een belangrijk verbindend onderdeel op de vernieuwde academische campus en past perfect in het Masterplan van het Radboudumc dat doorloopt tot 2030 met in 2022 de ingebruikname van het nieuwe hoofdgebouw. Als het plan in 2030 wordt afgerond is het Radboudumc een compacter ziekenhuis geworden, zijn tientallen gebouwen gesloopt en een enkele nieuw gebouwd. En met de aanleg van een nieuw verbindend landschap met mooie tuinen en groenpartijen is het Radboudumc klaar voor de toekomst.

Nieuwsgierig hoe het eruit ziet? Bekijk hier de korte impressie.

 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Meer nieuws


Verrassend besluit FDA vrijgeven aducanumab als alzheimermedicijn Nederlandse neurologen hebben twijfels

18 juni 2021

Amerikaanse medicijnwaakhond besluit het middel aducanumab vrij te geven als alzheimermedicijn; Nederlandse neurologen zijn verrast over dit besluit. Onderzoeken laten andere uitkomst zien.

lees meer

Nieuw genetisch onderzoek geeft inzicht in mannelijke onvruchtbaarheid Promotie van Manon Oud op 18 juni om 12.30 uur

18 juni 2021

Manon Oud onderzocht tijdens haar promotietraject de rol van genetica bij mannelijke onvruchtbaarheid. Hierdoor is een stap gezet in het ontrafelen van de oorzaken van onvruchtbaarheid bij de man.

lees meer

Radboudumc en Astherna slaan handen ineen voor nieuwe therapie voor de ziekte van Stargardt

17 juni 2021

RNA-therapie voor patiënten met ernstige erfelijke oogaandoening

lees meer