Nieuws Geliefd kunstwerk Amalia kinderziekenhuis tijdelijk verplaatst
5 mei 2021

Het kunstwerk 'Vrouwen en kinderen eerst', dat op het plein in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis staat, wordt verplaatst in verband met verbouwingswerkzaamheden. Het beeld wordt in de wandelgangen 'De Kattenvrouw met kind en hondjes' genoemd, en wordt op donderdag 6 mei gedemonteerd en naar een opslag getransporteerd. 

Een punt van herkenning

'Vrouwen en kinderen eerst' is door de bekende Franse kunstenaar Alain Séchas ontworpen in opdracht van de toenmalige kunstcommissie voor het Radboudumc, ter gelegenheid van de nieuwbouw van gebouw Vrouw en Kind in 2005. Door de jaren heen is het kunstwerk voor (jonge) patiënten en hun ouders, bezoekers, medewerkers en studenten een punt van herkenning geworden.

Nieuwe plek in de nieuwbouw

Door het nieuwe ontwerp en de inrichting van het nieuwe Amalia kinderziekenhuis zal het kunstwerk niet terugkeren op zijn oude plek na de verbouwing. Naar een mooie nieuwe plek wordt gezocht. In de tweede helft van 2022 zal duidelijk zijn waar de lieveling van velen opnieuw te zien zal zijn.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Meer nieuws


Verrassend besluit FDA vrijgeven aducanumab als alzheimermedicijn Nederlandse neurologen hebben twijfels

18 juni 2021

Amerikaanse medicijnwaakhond besluit het middel aducanumab vrij te geven als alzheimermedicijn; Nederlandse neurologen zijn verrast over dit besluit. Onderzoeken laten andere uitkomst zien.

lees meer

Nieuw genetisch onderzoek geeft inzicht in mannelijke onvruchtbaarheid Promotie van Manon Oud op 18 juni om 12.30 uur

18 juni 2021

Manon Oud onderzocht tijdens haar promotietraject de rol van genetica bij mannelijke onvruchtbaarheid. Hierdoor is een stap gezet in het ontrafelen van de oorzaken van onvruchtbaarheid bij de man.

lees meer

Radboudumc en Astherna slaan handen ineen voor nieuwe therapie voor de ziekte van Stargardt

17 juni 2021

RNA-therapie voor patiënten met ernstige erfelijke oogaandoening

lees meer