Nieuws Geliefd kunstwerk Amalia kinderziekenhuis tijdelijk verplaatst

5 mei 2021

Het kunstwerk 'Vrouwen en kinderen eerst', dat op het plein in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis staat, wordt verplaatst in verband met verbouwingswerkzaamheden. Het beeld wordt in de wandelgangen 'De Kattenvrouw met kind en hondjes' genoemd, en wordt op donderdag 6 mei gedemonteerd en naar een opslag getransporteerd. 

Een punt van herkenning

'Vrouwen en kinderen eerst' is door de bekende Franse kunstenaar Alain Séchas ontworpen in opdracht van de toenmalige kunstcommissie voor het Radboudumc, ter gelegenheid van de nieuwbouw van gebouw Vrouw en Kind in 2005. Door de jaren heen is het kunstwerk voor (jonge) patiënten en hun ouders, bezoekers, medewerkers en studenten een punt van herkenning geworden.

Nieuwe plek in de nieuwbouw

Door het nieuwe ontwerp en de inrichting van het nieuwe Amalia kinderziekenhuis zal het kunstwerk niet terugkeren op zijn oude plek na de verbouwing. Naar een mooie nieuwe plek wordt gezocht. In de tweede helft van 2022 zal duidelijk zijn waar de lieveling van velen opnieuw te zien zal zijn.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Amalia kinderziekenhuis blij met Oranje OK-shirts KNVB Tweede leven voor Oranje-shirts

31 oktober 2023

Patiëntjes Amalia kinderziekenhius naar operatie in Oranje OK-shirts van onze Oranje Leeuwen en Leeuwinnen met dank aan de KNVB.

lees meer

Kinderprogramma Topdoks: wat gebeurt er als iemand in het ziekenhuis overlijdt. Tamara Meijer en Floortje Agema laten het zien; zondag 15 oktober 17.58 uur NPO3

13 oktober 2023

Topdoks was bij het Radboudumc om een item op te nemen over wat er met iemand gebeurt als hij overlijdt in het ziekenhuis. Collega's Tamara Meijer en Floortje Agema en Bruun Laeven zijn hierin te zien 

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Onderzoeksteam Radboud Universiteit en Radboudumc brengt adviezen uit voor betere transgenderzorg in Nederland

9 mei 2023

In opdracht van ZonMw voerde de Radboud Universiteit en het Radboudumc een onderzoek uit naar de toename in en verandering van de vraag naar transgenderzorg. De resultaten werden gepresenteerd op 10 mei jl.

lees meer

Radboudumc zet in op specialistische kindertraumazorg met nieuw expertisecentrum Zwaargewonde kinderen direct op de juiste plek voor passende zorg

19 april 2023

Het Radboudumc start met het Expertisecentrum voor Kindertrauma en -brandwondenzorg speciaal gericht op traumazorg voor kinderen bij zwaar letsel en de gevolgen daarvan voor het kind en het gezin.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet