Nieuws Master buddy programma voor startende ondernemers
22 juli 2021

Het jaarlijkse Master Buddy-programma van de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship (I&E) van de Radboud Universiteit start weer in september. Het programma, georganiseerd in samenwerking met Startup Nijmegen en Mercator Launch, koppelt twee masterstudenten aan een startende onderneming om een bedrijfskundig vraagstuk op te lossen.

 

Een half jaar samenwerken

De opzet van het Master Buddy Programma is simpel: een ondernemer zit met een vraag en de Buddy’s denken mee over een oplossing. Het kan gaan om relatief simpele vragen als: ‘hoe kan ik mijn bedrijf opschalen?’, ‘Welke kansen liggen er binnen mijn markt?’ of ‘Wat heb ik klanten eigenlijk te bieden?’. De Master Buddy’s gaan sparren, bieden ondersteuning, stellen kritische vragen, hebben een analytische blik en helpen met het ophalen van relevante informatie. Hieraan besteden ze een dagdeel per week.

 

Groeimogelijkheden

Vanaf november 2021 krijgen de studenten vanuit de opleiding de vraag mee om de mogelijkheden voor groei te onderzoeken en de manier waarop dat rendabel te realiseren is. Het programma wordt afgesloten met een pitch event in januari 2022 waar studenten voor een jury van ondernemers en financiers hun ideeën moeten verdedigen. Na wordt het Master buddy programma afgerond.

De coördinatie van het Master Buddy Programma is in handen van dr. ir Nanne Migchels. Aanmelden kan via nanne.migchels@ru.nl

Meer nieuws


Vier TURBO-grants voor medisch-technisch onderzoek

19 oktober 2021

Vier TURBO-subsidies zijn vandaag toegekend aan onderzoekers van de Universiteit Twente (TechMed Centre) en het Radboudumc voor vernieuwend technisch-medisch onderzoek. Met de subsidie kunnen ze gezamenlijk een innovatief idee uitwerken.

lees meer

Muis geeft aanpassing aan infectie door aan volgende generaties Epigenetica: Immunisatie wordt doorgegeven aan nakomelingen

19 oktober 2021

Heeft een infectie invloed op de immunisatie van volgende generaties? Ja, zo blijkt uit onderzoek van het Radboudumc en internationale collega’s gepubliceerd in Nature Immunology.

lees meer

Coronalockdown leidt tot verdubbeling depressies bij zwangere vrouwen

12 oktober 2021

Zorgen over het virus en verminderde ondersteuning van hulpverlening en sociaal netwerk dragen bij aan mentale gezondheidsproblemen

lees meer

Vaker genetisch testen bij kinderen met een taalachterstand

8 oktober 2021

Genetische oorzaak voor ontwikkelingsstoornis in taal en spraak bij kind geeft opluchting voor de ouders. Lot Snijders Blok beschrijft fouten in vijf nieuwe genen.

lees meer