Nieuws Master buddy programma voor startende ondernemers
22 juli 2021

Het jaarlijkse Master Buddy-programma van de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship (I&E) van de Radboud Universiteit start weer in september. Het programma, georganiseerd in samenwerking met Startup Nijmegen en Mercator Launch, koppelt twee masterstudenten aan een startende onderneming om een bedrijfskundig vraagstuk op te lossen.

 

Een half jaar samenwerken

De opzet van het Master Buddy Programma is simpel: een ondernemer zit met een vraag en de Buddy’s denken mee over een oplossing. Het kan gaan om relatief simpele vragen als: ‘hoe kan ik mijn bedrijf opschalen?’, ‘Welke kansen liggen er binnen mijn markt?’ of ‘Wat heb ik klanten eigenlijk te bieden?’. De Master Buddy’s gaan sparren, bieden ondersteuning, stellen kritische vragen, hebben een analytische blik en helpen met het ophalen van relevante informatie. Hieraan besteden ze een dagdeel per week.

 

Groeimogelijkheden

Vanaf november 2021 krijgen de studenten vanuit de opleiding de vraag mee om de mogelijkheden voor groei te onderzoeken en de manier waarop dat rendabel te realiseren is. Het programma wordt afgesloten met een pitch event in januari 2022 waar studenten voor een jury van ondernemers en financiers hun ideeƫn moeten verdedigen. Na wordt het Master buddy programma afgerond.

De coƶrdinatie van het Master Buddy Programma is in handen van dr. ir Nanne Migchels. Aanmelden kan via nanne.migchels@ru.nl

Meer nieuws


Jonge mensen met colorectale kanker verdienen een eigen behandeling

26 juli 2021

Genetische oorzaken in deze groep nemen een grote plaats in

lees meer

Hoe zijn de Nederlandse Olympiërs voorbereid op de hitte en luchtvochtigheid van Tokio?

22 juli 2021

Persoonlijk advies voor atleten in de aanloop naar de Olympische Spelen

lees meer

Ron Wevers wil genetische ziekten voorkomen op de Faeröer en in Nederland Zomerinterview in VOX door Ken Lambeets

20 juli 2021

Een ontmoeting met een jongen uit de Faeröer met een zeldzame genetische ziekte zette hoogleraar klinische chemie Ron Wevers aan het denken. Zou hij een systeem kunnen opzetten waarmee er geen kinderen met zware handicaps meer geboren worden op de eilandengroep?

lees meer

Radboudumc vierdaagse onderzoek: Heeft infectie met coronavirus invloed op lopers?

20 juli 2021

Ook al gaat de Nijmeegse vierdaagse dit jaar niet door, toch doet hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman deze week een tweetal studies.

lees meer