Nieuws Met de DigiD app inloggen in mijnRadboud
14 juli 2021

update 6 oktober: wijzigingen dikgedrukt

Half oktober a.s. (de exacte datum volgt) kunt u ook inloggen in mijnRadboud via DigiD. U heeft hiervoor de DigiD-app nodig.

De overheid wil graag dat mensen veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij overheidsinstanties en zorginstellingen. Daarom moeten ook zorginstellingen overgaan naar inloggen met DigiD. Op weg naar deze toekomstige verplichting start het Radboudumc half oktober alvast met inloggen via de DigiD-app voor alle nieuwe gebruikers van mijnRadboud.
Patiënten die nu al mijnRadboud gebruiken adviseren wij om rond half oktober ook in te loggen via de DigiD-app in plaats van met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De huidige inlogmethode met gebruikersnaam en wachtwoord blijft nog tijdelijk bestaan naast de inlog via de DigiD-app.

ID-check is nodig bij inloggen via de DigiD-app

Sommige gegevens zijn extra privacygevoelig. Gegevens over uw gezondheid bijvoorbeeld. Om via de DigiD-app in te inloggen op mijnRadboud is een eenmalige check van uw identiteitsbewijs nodig. Dat verhoogt het betrouwbaarheidsniveau. Na deze ID-check kunt u inloggen op mijnRadboud via de DigiD-app. Dit geldt zowel voor de mijnRadboud-app als voor de webversie van mijnRadboud.

Bereid u zich alvast voor

Download de DigiD-app op uw mobiele telefoon uit de Google Play Store of de Apple App Store. Daarna logt u met uw DigiD-gegevens in op deze app. Vervolgens kiest u een persoonlijke pincode om mee in te loggen en laat u uw identiteitsbewijs scannen.
 

Inloggen in mijnRadboud met DigiD

Bij een volgende inlog op mijnRadboud kiest u voor ‘Inloggen/aanmelden met DigiD’. U wordt dan zowel vanuit de mijnRadboud-app als vanuit de webversie automatisch naar DigiD geleid. In DigiD kiest u voor inloggen met de DigiD-app en volgt de stappen. Als u alle stappen heeft uitgevoerd, bent u ingelogd in mijnRadboud.
Meer informatie over de DigiD-app vindt u op de website van DigiD. Ook vindt u op deze website een stappenplan om de DigiD-app te activeren.
 

Wat betekent dit voor nieuwe patiënten?

Half oktober krijgen alle nieuwe patiënten de instructie om in te loggen op mijnRadboud met hun DigiD-app. U ontvangt hiervoor een instructie in uw afspraakbrief of via de Centrale Inschrijfbalie. U kunt nu alvast de DigiD-app downloaden om straks te gebruiken bij het inloggen in mijnRadboud.

Wat betekent dit voor bestaande patiënten?

Gebruikt u mijnRadboud al? Dan kunt u ook half oktober inloggen met de DigiD-app. Op onze webpagina over mijnRadboud en op de homepage van mijnRadboud komt daarvoor een instructie te staan. U kunt nu alvast de DigiD-app downloaden om straks te gebruiken bij het inloggen in mijnRadboud.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het inloggen met DigiD of lukt het inloggen niet goed? Dan kun u bellen met onze Helpdesk digitale zorg op (024) 361 44 43.

Meer nieuws


Vier TURBO-grants voor medisch-technisch onderzoek

19 oktober 2021

Vier TURBO-subsidies zijn vandaag toegekend aan onderzoekers van de Universiteit Twente (TechMed Centre) en het Radboudumc voor vernieuwend technisch-medisch onderzoek. Met de subsidie kunnen ze gezamenlijk een innovatief idee uitwerken.

lees meer

Muis geeft aanpassing aan infectie door aan volgende generaties Epigenetica: Immunisatie wordt doorgegeven aan nakomelingen

19 oktober 2021

Heeft een infectie invloed op de immunisatie van volgende generaties? Ja, zo blijkt uit onderzoek van het Radboudumc en internationale collega’s gepubliceerd in Nature Immunology.

lees meer

Coronalockdown leidt tot verdubbeling depressies bij zwangere vrouwen

12 oktober 2021

Zorgen over het virus en verminderde ondersteuning van hulpverlening en sociaal netwerk dragen bij aan mentale gezondheidsproblemen

lees meer

Vaker genetisch testen bij kinderen met een taalachterstand

8 oktober 2021

Genetische oorzaak voor ontwikkelingsstoornis in taal en spraak bij kind geeft opluchting voor de ouders. Lot Snijders Blok beschrijft fouten in vijf nieuwe genen.

lees meer

Genetische mutaties veroorzaken ernstig magnesiumtekort

5 oktober 2021

Nieuw ontdekte fouten in DNA veranderen diagnostiek en behandeling. Jeroen de Baaij spoorde nieuwe genetische fouten op die magnesiumtekort veroorzaken en publiceerde de bevindingen in het Journal of the American Society of Nephrology.

lees meer