Nieuws Met de DigiD app inloggen in mijnRadboud
14 juli 2021

update 20 juli: wijzigingen dikgedrukt

Vanaf 9 augustus a.s. kunt u ook inloggen in mijnRadboud via DigiD. U heeft hiervoor de DigiD-app nodig.

De overheid wil graag dat mensen veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij overheidsinstanties en zorginstellingen. Daarom moeten ook zorginstellingen overgaan naar inloggen met DigiD. Op weg naar deze toekomstige verplichting start het Radboudumc vanaf 9 augustus alvast met inloggen via de DigiD-app voor alle nieuwe gebruikers van mijnRadboud.
Patiënten die nu al mijnRadboud gebruiken adviseren wij om vanaf 9 augustus ook in te loggen via de DigiD-app in plaats van met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De huidige inlogmethode met gebruikersnaam en wachtwoord blijft nog tijdelijk bestaan naast de inlog via de DigiD-app.

ID-check is nodig bij inloggen via de DigiD-app

Sommige gegevens zijn extra privacygevoelig. Gegevens over uw gezondheid bijvoorbeeld. Om via de DigiD-app in te inloggen op mijnRadboud is een eenmalige check van uw identiteitsbewijs nodig. Dat verhoogt het betrouwbaarheidsniveau. Na deze ID-check kunt u inloggen op mijnRadboud via de DigiD-app. Dit geldt zowel voor de mijnRadboud-app als voor de webversie van mijnRadboud.

Bereid u zich alvast voor

Download de DigiD-app op uw mobiele telefoon uit de Google Play Store of de Apple App Store. Daarna logt u met uw DigiD-gegevens in op deze app. Vervolgens kiest u een persoonlijke pincode om mee in te loggen en laat u uw identiteitsbewijs scannen.
 

Inloggen in mijnRadboud met DigiD

Bij een volgende inlog op mijnRadboud kiest u voor ‘Inloggen/aanmelden met DigiD’. U wordt dan zowel vanuit de mijnRadboud-app als vanuit de webversie automatisch naar DigiD geleid. In DigiD kiest u voor inloggen met de DigiD-app en volgt de stappen. Als u alle stappen heeft uitgevoerd, bent u ingelogd in mijnRadboud.
Meer informatie over de DigiD-app vindt u op de website van DigiD. Ook vindt u op deze website een stappenplan om de DigiD-app te activeren.
 

Wat betekent dit voor nieuwe patiënten?

Vanaf 9 augustus krijgen alle nieuwe patiënten de instructie om in te loggen op mijnRadboud met hun DigiD-app. U ontvangt hiervoor een instructie in uw afspraakbrief of via de Centrale Inschrijfbalie. U kunt nu alvast de DigiD-app downloaden om straks te gebruiken bij het inloggen in mijnRadboud.

Wat betekent dit voor bestaande patiënten?

Gebruikt u mijnRadboud al? Dan kunt u ook vanaf 9 augustus inloggen met de DigiD-app. Op onze webpagina over mijnRadboud en op de homepage van mijnRadboud komt daarvoor een instructie te staan. U kunt nu alvast de DigiD-app downloaden om straks te gebruiken bij het inloggen in mijnRadboud.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het inloggen met DigiD of lukt het inloggen niet goed? Dan kun u bellen met onze Helpdesk digitale zorg op (024) 361 44 43.

 

Meer nieuws


Jonge mensen met colorectale kanker verdienen een eigen behandeling

26 juli 2021

Genetische oorzaken in deze groep nemen een grote plaats in

lees meer

Hoe zijn de Nederlandse Olympiërs voorbereid op de hitte en luchtvochtigheid van Tokio?

22 juli 2021

Persoonlijk advies voor atleten in de aanloop naar de Olympische Spelen

lees meer

Master buddy programma voor startende ondernemers

22 juli 2021

Het jaarlijkse Master Buddy-programma van de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship (I&E) van de Radboud Universiteit start weer in september.

lees meer

Ron Wevers wil genetische ziekten voorkomen op de Faeröer en in Nederland Zomerinterview in VOX door Ken Lambeets

20 juli 2021

Een ontmoeting met een jongen uit de Faeröer met een zeldzame genetische ziekte zette hoogleraar klinische chemie Ron Wevers aan het denken. Zou hij een systeem kunnen opzetten waarmee er geen kinderen met zware handicaps meer geboren worden op de eilandengroep?

lees meer

Radboudumc vierdaagse onderzoek: Heeft infectie met coronavirus invloed op lopers?

20 juli 2021

Ook al gaat de Nijmeegse vierdaagse dit jaar niet door, toch doet hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman deze week een tweetal studies.

lees meer