Nieuws NEC zamelt geld in voor kindvriendelijker ziekenhuiskamers Amalia kinderziekenhuis
2 april 2021

Topsport. Dat is hetgeen wat N.E.C. en het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis met elkaar verbindt. Topsport bedrijven vindt niet alleen plaats op het voetbalveld om wedstrijden te winnen, maar ook in het ziekenhuis om mensenlevens te redden. Inmiddels werken beide organisaties al meer dan vijf jaar lang samen.

Normaliter bezoekt de gehele selectie van N.E.C. het Amalia kinderziekenhuis om de kinderen die daar liggen een onbezorgde dag te geven. Nu dat in verband met COVID-19 niet mogelijk is zijn beide partijen op zoek gegaan naar andere manieren om het verschil te maken voor de zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. In dat kader gaat N.E.C. geld inzamelen om kinderkamers kindvriendelijk te maken.

Oproep van kinderchirurg en N.E.C.-fan Ivo de Blaauw

Tekst gaat verder onder de video.

"Door de coronacrisis is alles anders. Ook voor ons en onze patiëntjes in het kinderziekenhuis. De verstrooiingen die we normaal kunnen bieden zijn nu bijna onmogelijk geworden. En dat missen we allemaal. We zijn dan ook heel erg blij met de actie van N.E.C. Enerzijds om hun initiatief om geld in te zamelen om onze kamers kindvriendelijker in te kunnen richten, anderzijds om dit samen te doen met ons en daarmee ook een van onze patiëntjes een onvergetelijke dag te bieden. Ook ons eigen Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter draagt hier met veel plezier aan bij," Jan Peter Rake, medisch directeur Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

Wilco van Schaik, algemeen directeur van N.E.C., zegt hierover: "Het is prachtig dat we met N.E.C. iets kunnen betekenen voor de mensen die het zo nodig hebben. De samenwerking met het Amalia kinderziekenhuis laat ziet dat N.E.C. meer is dan alleen voetbal. Als wij ervoor kunnen zorgen dat een bezoek aan het ziekenhuis dragelijker wordt voor een kind, moeten we dat niet nalaten. We hopen dat onze supporters hier ook een steentje aan bij willen dragen."

Meer informatie over de actie van N.E.C. - en de mogelijkheid om te doneren - vindt u hier.

Bijdragen kan ook voor NEC via:

 

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Meer nieuws


Nieuwe manier van diagnostiek spoort ‘onvindbare’ genetische afwijkingen op

15 april 2021

Onderzoek biedt leidraad voor wereldwijde toepassing

lees meer

NWO Vici-subsidie voor Michiel Vermeulen voor onderzoek naar modificaties van RNA-moleculen

14 april 2021

Michiel Vermeulen, hoogleraar moleculaire biologie aan het Radboudumc, ontvangt een NWO Vici-subsidie ter waarde van 1,5 miljoen euro. Hij gaat hiermee onderzoek doen naar modificaties van RNA-moleculen. Deze spelen een belangrijke rol bij het reguleren van genexpressie.

lees meer

KWF: 2,5 miljoen voor kankeronderzoek Groen licht voor innovatief onderzoek naar eierstokkanker en immunotherapie

13 april 2021

Het Radboudumc ontvangt 2,56 miljoen euro van KWF Kankerbestrijding voor drie onderzoeken om oncologische vooruitgang in coronatijd te waarborgen. De projecten die zijn gehonoreerd focussen op innovatief onderzoek naar eierstokkanker en baanbrekende immunotherapie.

lees meer

Zelflerende algoritmes Zesde aflevering podcast 'AI for Life'

13 april 2021

In de zesde aflevering van de podcast 'AI for Life' staan ditmaal zelflerende algoritmes centraal.

lees meer