Nieuws Radboudumc neemt patienten VieCuri Venlo over vanwege evacuatie om hoge waterstand
16 juli 2021

Het Radboudumc neemt ongeveer 20 patiënten over van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Dit ziekenhuis evacueert alle patiënten vanwege de hoge waterstand van de Maas. Alle patiënten moeten uiterlijk om 03.00 vannacht uit het VieCuri-ziekenhuis in Venlo geëvacueerd zijn.

De spreiding van patiënten wordt gecoördineerd door het LCPS, Landelijke Coördinatiepunt Patiënten Spreiding. Het Radboudumc draagt graag bij aan de continuïteit van de zorg door een aantal patiënten over te nemen. We leven mee met alle medewerkers van het VieCuri Medisch Centrum, de patiënten en hun naasten.

Gevolgen patiënten en afspraken in het Radboudumc

Voor patiënten in het Radboudumc heeft de toename van het aantal patiënten geen gevolgen. Geplande operaties, poli-afspraken, diagnostiek en dagbehandelingen gaan door.

Informatie over overgenomen patiënten

Is uw familielid of naaste vanuit het VieCuri overgedragen aan het Radboudumc en heeft u vragen? Bel voor meer informatie met 024-3611111.

Meer nieuws


Vier TURBO-grants voor medisch-technisch onderzoek

19 oktober 2021

Vier TURBO-subsidies zijn vandaag toegekend aan onderzoekers van de Universiteit Twente (TechMed Centre) en het Radboudumc voor vernieuwend technisch-medisch onderzoek. Met de subsidie kunnen ze gezamenlijk een innovatief idee uitwerken.

lees meer

Muis geeft aanpassing aan infectie door aan volgende generaties Epigenetica: Immunisatie wordt doorgegeven aan nakomelingen

19 oktober 2021

Heeft een infectie invloed op de immunisatie van volgende generaties? Ja, zo blijkt uit onderzoek van het Radboudumc en internationale collega’s gepubliceerd in Nature Immunology.

lees meer

Coronalockdown leidt tot verdubbeling depressies bij zwangere vrouwen

12 oktober 2021

Zorgen over het virus en verminderde ondersteuning van hulpverlening en sociaal netwerk dragen bij aan mentale gezondheidsproblemen

lees meer

Vaker genetisch testen bij kinderen met een taalachterstand

8 oktober 2021

Genetische oorzaak voor ontwikkelingsstoornis in taal en spraak bij kind geeft opluchting voor de ouders. Lot Snijders Blok beschrijft fouten in vijf nieuwe genen.

lees meer

Genetische mutaties veroorzaken ernstig magnesiumtekort

5 oktober 2021

Nieuw ontdekte fouten in DNA veranderen diagnostiek en behandeling. Jeroen de Baaij spoorde nieuwe genetische fouten op die magnesiumtekort veroorzaken en publiceerde de bevindingen in het Journal of the American Society of Nephrology.

lees meer