Nieuws Radboudumc neemt patienten VieCuri Venlo over vanwege evacuatie om hoge waterstand
16 juli 2021

Het Radboudumc neemt ongeveer 20 patiënten over van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Dit ziekenhuis evacueert alle patiënten vanwege de hoge waterstand van de Maas. Alle patiënten moeten uiterlijk om 03.00 vannacht uit het VieCuri-ziekenhuis in Venlo geëvacueerd zijn.

De spreiding van patiënten wordt gecoördineerd door het LCPS, Landelijke Coördinatiepunt Patiënten Spreiding. Het Radboudumc draagt graag bij aan de continuïteit van de zorg door een aantal patiënten over te nemen. We leven mee met alle medewerkers van het VieCuri Medisch Centrum, de patiënten en hun naasten.

Gevolgen patiënten en afspraken in het Radboudumc

Voor patiënten in het Radboudumc heeft de toename van het aantal patiënten geen gevolgen. Geplande operaties, poli-afspraken, diagnostiek en dagbehandelingen gaan door.

Informatie over overgenomen patiënten

Is uw familielid of naaste vanuit het VieCuri overgedragen aan het Radboudumc en heeft u vragen? Bel voor meer informatie met 024-3611111.

Meer nieuws


Jonge mensen met colorectale kanker verdienen een eigen behandeling

26 juli 2021

Genetische oorzaken in deze groep nemen een grote plaats in

lees meer

Hoe zijn de Nederlandse Olympiërs voorbereid op de hitte en luchtvochtigheid van Tokio?

22 juli 2021

Persoonlijk advies voor atleten in de aanloop naar de Olympische Spelen

lees meer

Master buddy programma voor startende ondernemers

22 juli 2021

Het jaarlijkse Master Buddy-programma van de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship (I&E) van de Radboud Universiteit start weer in september.

lees meer

Ron Wevers wil genetische ziekten voorkomen op de Faeröer en in Nederland Zomerinterview in VOX door Ken Lambeets

20 juli 2021

Een ontmoeting met een jongen uit de Faeröer met een zeldzame genetische ziekte zette hoogleraar klinische chemie Ron Wevers aan het denken. Zou hij een systeem kunnen opzetten waarmee er geen kinderen met zware handicaps meer geboren worden op de eilandengroep?

lees meer

Radboudumc vierdaagse onderzoek: Heeft infectie met coronavirus invloed op lopers?

20 juli 2021

Ook al gaat de Nijmeegse vierdaagse dit jaar niet door, toch doet hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman deze week een tweetal studies.

lees meer