Nieuws ScreenPoint Medical haalt 28 miljoen dollar op voor verdere ontwikkeling
29 juli 2021

ScreenPoint Medical heeft 28 miljoen dollar opgehaald in een Series C-financiering. Het in New York gevestigde Insight Partners leidde de ronde, met steun van bestaande investeerders, waaronder de oprichters van ScreenPoint Medical, Siemens Healthineers en Oost NL, en deelname van de Amerikaanse University Radiology Group (URG). ScreenPoint Medical is een spin-off van het Radboudumc.

 

Vroege opsporing

ScreenPoint Medical is een AI-technologiebedrijf dat geavanceerde software voor beeldherkenning en machine learning ontwikkelt om de vroege detectie van borstkanker te verbeteren. De nieuwe financiering gaat het bedrijf gebruiken om de commerciële groei van de Transpara AI-software van het bedrijf te versnellen en de vroege diagnose van borstkanker te verbeteren. Eén op de acht vrouwen krijgt in haar leven borstkanker en vroege opsporing is de beste manier om de overlevingskansen te verhogen. De investering maakt verder onderzoek & ontwikkeling mogelijk, evenals een uitbreiding van het productportfolio.

 

Expansie in de VS

"We zijn enthousiast over deze financiering en de mogelijkheid om met het Insight Partners-team samen te werken om het bedrijf verder op te schalen", zegt Nico Karssemeijer, CEO van ScreenPoint Medical. "We zijn ook blij met de deelname van URG aan deze ronde, waaruit vertrouwen spreekt in de technologie die we op de markt brengen. De praktijk van breast imaging is anders in de VS dan in de EU. Samenwerking met URG levert klinische expertise op die uiterst waardevol is voor verdere expansie in de VS. Deze ronde brengt ScreenPoint Medical in een uitstekende positie om de toonaangevende leverancier te worden van AI-gestuurde oplossingen voor breast imaging."

Bron: ScreenPoint Medical

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


TropIQ zoekt met AI nieuwe mugwerende middelen

21 september 2021

TropIQ Health Sciences, een spin-off van het Radboudumc, ontvangt 1,3 miljoen dollar van de Bill and Melinda Gates Foundation om nieuwe mugwerende middelen op te sporen.

lees meer

Start-up Patholyt ontwikkelt AI-innovaties voor de patholoog

21 september 2021

Patholyt wil de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in de pathologie versnellen en de kansen van kankerpatiënten wereldwijd verbeteren. Patholyt is een spin-off van het Radboudumc, koploper in het onderzoek naar AI binnen de pathologie

lees meer

MI-robot: tumoren in beeld Podcast 8 in de serie ‘AI for Life’

21 september 2021

In deze podcastaflevering van AI for Life staat de MI-robot centraal. Radboudumc, Soteria Medical en Tesla Dynamic Coils werken aan een robot die gerichter biopten kan nemen.

lees meer

Groot AI-project ontvangt ruim 95 miljoen voor tien jaar publiek-privaat onderzoek Radboudumc met medische AI belangrijke kartrekker in het project

20 september 2021

Het Radboudumc neemt deel aan het ROBUST-consortium, dat bestaat uit 17 AI-labs waarvan er 8 zijn gericht op de gezondheidszorg. Het Radboudumc leidt 5 van deze 8 labs.

lees meer

Behandeling van meest voorkomende huidkanker kan soms wachten

20 september 2021

Niet behandelen maar wel in de gaten houden is ook een optie

lees meer