Nieuws Subsidies voor Radboudumc en universiteit in NWO Open Competitie

6 mei 2021

Vier onderzoeksprojecten van het Radboudumc de Radboud Universiteit krijgen een NWO Open competitie-subsidie van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen. Het gaat om bedragen van maximaal 750 duizend euro. Deze financiering geeft hen de kans onderzoek te doen naar een onderwerp van eigen keuze, z√≥nder thematische randvoorwaarden. In totaal hebben 34 projecten deze financiering ontvangen.

 

De Open Competitie van SGW heeft als doel om excellent vrij, nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek te bevorderen met een primair sociaalwetenschappelijke of geesteswetenschappelijke onderzoeksvraag en probleemstelling. In het Radboudumc ontving Roshan Cools, samen met David Norris, een subsidie voor het volgende project:

 

Hoge-resolutie hersenscans voor beter begrip van de werking van breinpillen
Roshan Cools, hoogleraar Cognitieve neuropsychiatrie (Radboudumc) & David Norris, hoogleraar MR-fysica in relatie tot toepassingen in de cognitieve neurowetenschappen.

Onze omgeving verandert steeds. De hersenstof dopamine is cruciaal voor flexibel, doelgericht gedrag. Denk aan de prestatie-verhogende werking van breinpillen die dopamine verhogen. Wat doet dopamine met de hersenfunctie? Met nieuwe hoge-resolutie hersenscantechnieken ontrafelen wij hoe veelgebruikte dopaminepillen de communicatie tussen hersengebieden veranderen om gedrag beter te richten op onze doelen.

 

Hier meer over de drie projecten die onderzoekers van de Radboud Universiteit ontvingen.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet