Nieuws Succesvolle actie NEC voor Amalia kinderziekenhuis
8 april 2021

Jaarlijks zorgen de medewerkers van het Amalia kinderziekenhuis en hun samenwerkingspartners voor verstrooiing voor hun patiëntjes. Niets is te gek. Door de coronacrisis kon alleen helaas nagenoeg geen enkele activiteit doorgaan.

Maar partner N.E.C. zorgde voor een leuk, ludiek en tegelijk 'winstgevend' alternatief. Met een hartverwarmende actie zorgden ze voor veel aandacht voor het Amalia kinderziekenhuis en zamelden ze geld in om een kindvriendelijker inrichting voor de nieuwe kamers van het kinderziekenhuis mogelijk te maken.

Het werd voor Elaya, één van de patiëntjes, een onvergetelijke dag. Niet alleen mocht hij de bal komen brengen en die op de middenstip leggen, maar hij werd ervoor door de lucht verplaatst door ons eigen Mobiel Medisch Team en de traumahelikopter.

De oproep van N.E.C. aan de eigen fanclub leverde prachtige reacties op en bracht de inrichting voor een kamer al heel dichtbij nog vóór het einde van de wedstrijd tegen Telstar.

Het Amalia kinderziekenhuis bedankt N.E.C. voor dit initiatief en haar fans voor hun bijdragen.

Medisch directeur Amalia kinderziekenhuis Jan Peter Rake: 'Dank voor deze liefdevolle actie van N.E.C. om het verblijf van kind en ouder bij het Amalia kinderziekenhuis nog aangenamer te maken. Veel dank aan velen!'

De actie loopt voorspoedig kijk hier voor meer informatie over de actie.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
send an email

Meer nieuws


Nieuwe manier van diagnostiek spoort ‘onvindbare’ genetische afwijkingen op

15 april 2021

Onderzoek biedt leidraad voor wereldwijde toepassing

lees meer

NWO Vici-subsidie voor Michiel Vermeulen voor onderzoek naar modificaties van RNA-moleculen

14 april 2021

Michiel Vermeulen, hoogleraar moleculaire biologie aan het Radboudumc, ontvangt een NWO Vici-subsidie ter waarde van 1,5 miljoen euro. Hij gaat hiermee onderzoek doen naar modificaties van RNA-moleculen. Deze spelen een belangrijke rol bij het reguleren van genexpressie.

lees meer

KWF: 2,5 miljoen voor kankeronderzoek Groen licht voor innovatief onderzoek naar eierstokkanker en immunotherapie

13 april 2021

Het Radboudumc ontvangt 2,56 miljoen euro van KWF Kankerbestrijding voor drie onderzoeken om oncologische vooruitgang in coronatijd te waarborgen. De projecten die zijn gehonoreerd focussen op innovatief onderzoek naar eierstokkanker en baanbrekende immunotherapie.

lees meer

Zelflerende algoritmes Zesde aflevering podcast 'AI for Life'

13 april 2021

In de zesde aflevering van de podcast 'AI for Life' staan ditmaal zelflerende algoritmes centraal.

lees meer