Nieuws Hoogleraar orthopedie Nico Verdonschot wetenschappelijk directeur MedTechNL
24 januari 2022

Nico Verdonschot, hoogleraar orthopedie in het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL. MedTechNL is een landelijk consortium van meer dan tweehonderdvijftig partners dat werkt aan een nationaal plan voor medische technologie, waarvoor ook een Groeifondsaanvraag is gedaan. Verdonschot treedt terug als directeur van het TechMed Centrum, maar blijft verbonden aan het Radboudumc en de Universiteit Twente.

Het landelijk consortium MedTechNL werkt aan een ambitieus nationaal plan voor medische technologie. Het consortium, waar ook het Radboudumc deel van uitmaakt, bestaat uit meer dan tweehonderdvijftig partners. Dit breed gedragen programma van de Kennis- en Innovatieagenda Sleuteltechnologieën van Topsector Hightech Systemen & Materialen (HTSM) richt zich op de verbetering van de kwaliteit, bemensbaarheid en betaalbaarheid van gezondheid en zorg in Nederland. Onlangs is er een Groeifondsaanvraag gedaan gericht op preventie en vroegtijdige diagnose, behandeling binnen een ziekenhuis met minimale schadelast en het monitoren en behandelen van patiënten in hun eigen leefomgeving.

Dat Nico Verdonschot leiding gaat geven aan dit landelijke programma is een mooie kans voor het Radboudumc en de Universiteit Twente om goed verbonden te zijn met dit landelijk programma. Het biedt een enorm netwerk van partners waarbinnen samenwerking op uiteenlopende niveaus mogelijk is. Zo zijn in MedTechNL momenteel de Nederlandse UMC's, drie technische universiteiten, de Nederlandse hogescholen, TNO, de Topsectoren LSH en HSTM, de acht regionale ontwikkelingsmaatschappijen, NWO, ZonMw, IMDI, EZK, Philips, FME en een groot aantal (kleine en grote) bedrijven actief. Tevens is er een sterke interactie met beleidsmakers zoals VWS, ZorgInstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit en patiëntenverenigingen.

Jan Smit, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc en decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen: “We zien in toenemende mate dat medische zorg en technologische ontwikkelingen met elkaar verknoopt raken. Niet voor niets is Health & HighTech een belangrijk speerpunt voor de regio Nijmegen. Dat geldt niet alleen voor AI in de gezondheidszorg, waar Nijmegen erg sterk in is, maar ook voor e-Health, de ontwikkeling van medische apparatuur en en allerlei andere technologische toepassingen. Nico Verdonschot heeft daar binnen het Radboudumc al heel vroeg oog voor gehad. Als directeur van het TechMed Centrum in Twente heeft hij een niet te onderschatten rol gespeeld in het verknopen van Health & HighTech. Dat hij dat nu als directeur van MedTechNL op landelijke schaal gaat doen, stemt tot grote tevredenheid.”

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


ERC-toekenningen per land, per universiteit en per domein Rathenau Instituut zet gegevens op een rij

5 april 2022

Bij de toegekende subsidies van de European Research Council (ERC) zijn het Radboudumc en de Radboud universiteit een goede Nederlandse middenmoter

lees meer

In het Citylab komen wetenschap en publiek samen

28 maart 2022

Het Citylab Nijmegen, een samenwerking tussen het Donders Instituut en het muZIEum, is een onlangs geopend ervaringsmuseum over zien en niet zien.

lees meer

De impact van sociale media op het welzijn gedurende de adolescentie

28 maart 2022

Meisjes en jongens zijn op verschillende momenten in de adolescentie mogelijk kwetsbaarder voor de negatieve effecten van sociale-mediagebruik, schrijft een internationaal onderzoeksteam, onder wie Rogier Kievit van het Radboudumc.

lees meer

Naar optimale belasting van het kniegewricht bij artrose

24 maart 2022

Een consortium onder leiding van Erasmus MC en met deelname van het Radboudumc heeft bijna 9 miljoen ontvangen van NWO/NWA voor onderzoek naar de optimale belasting van gewrichten bij mensen met artrose.

lees meer

Spreekt Siri straks Fries? Tiende podcast AI for Life

4 maart 2022

Spraakherkenning staat centraal in de tiende aflevering van de podcast 'AI for Life'.

lees meer

René Penning de Vries nieuwe voorzitter bestuur Novio Tech Campus

16 februari 2022

René Penning de Vries is benoemd tot voorzitter van het bestuur van de stichting Novio Tech Campus. Hij volgt Roel Fonville op.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet