Nieuws Jeroen Meijerink ontvangt Zilveren Legpenning

9 december 2022

Op donderdag 8 december ontving Jeroen Meijerink, hoogleraar Innovatieve chirurgie en afdelingshoofd Operatiekamers van het Radboudumc, de Zilveren Legpenning als erkenning en waardering voor zijn grote verdiensten als innovatief chirurg en zijn initiatieven rond het verduurzamen van de operatieve zorg. De Zilveren Legpenning is toegekend door de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

Sinds 2016 is Jeroen Meijerink hoogleraar Innovatieve chirurgie en afdelingshoofd Operatiekamers. Zijn doel: het OK-complex een therapeutisch interventiecentrum te maken, waar technologische innovatie en wetenschappelijk onderzoek worden samengebracht. In 2019 werd hij uitgeroepen tot Duurzame Zorgprofessional van het jaar voor zijn inspanningen voor het verduurzamen van de zorg in het Radboudumc. Hij won de prijs met ‘De Groene OK’, een initiatief om de processen op de OK in brede zin te verduurzamen.

Landelijk Netwerk de Groene OK

De prijs leverde hem een geldprijs op om duurzaamheidsinitiatieven verder te ondersteunen en door te ontwikkelen. Dit resulteerde in september 2020 tot de officiƫle oprichting van het Landelijk Netwerk de Groene OK; een samenwerkingsverband van zestien wetenschappelijke en beroepsverenigingen die de zorg op de OK willen verduurzamen. Het Landelijk Netwerk stimuleert en ondersteunt individuele medisch specialisten en zorgprofessionals die werkzaam zijn op de OK om op duurzame wijze aan de slag te gaan.

Lees het volledige bericht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet