Nieuws Radboudumc neemt afscheid van Dekkerswald met herinneringsboek

13 mei 2022

Ter gelegenheid van het vertrek van het Radboudumc uit Dekkerswald, eind juni 2022, is een herinneringsboek gemaakt. Dit werd op 12 mei gepresenteerd aan de zusters Paulie en Angelica van Zusters Onder de Bogen. De zusters waren jarenlang verantwoordelijk voor de patiĆ«ntenzorg op Dekkerswald. Het boek Dekkerswald 1912-2022, longzorg in een golvend landschap is mede geschreven door een aantal historici.  

De heer Prick, voormalig burgemeester van de gemeente Groesbeek en voorzitter van Katholieke Herstellingsoorden, overhandigde de eerste exemplaren van het boek aan zuster Paulie en zuster Angelica.

Na meer dan 100 jaar gaat het Radboudumc de locatie Dekkerswald verlaten. De afdelingen die daar sinds jaar en dag gehuisvest zijn, nemen hun intrek in de nieuwe en gerenoveerde gebouwen op de ziekenhuiscampus in Nijmegen. Het boek Dekkerswald 1912-2022, longzorg in een golvend landschap markeert de historie van het Radboudumc, in het bijzonder de longafdeling, als gebruiker van Dekkerswald.

Het herinneringsboek is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de ZZG zorggroep (eigenaar van het pand), de Katholieke Herstellingsoorden en het Radboudumc. Het boek wordt op een later moment ook beschikbaar gesteld aan het bredere publiek via de boekhandels. 

Tijdscapsule

Ook werd er als bewijs van de aanwezigheid van het Radboudumc een herinneringsboom geplant, waarbij een tijdscapsule werd begraven. Hierin zaten voorwerpen die de jarenlange aanwezigheid van het Radboudumc markeren. Zo blijven het Radboudumc en Dekkerswald nog lang met elkaar verbonden.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer

Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer

Onderzoeksteam Radboud Universiteit en Radboudumc brengt adviezen uit voor betere transgenderzorg in Nederland

9 mei 2023

In opdracht van ZonMw voerde de Radboud Universiteit en het Radboudumc een onderzoek uit naar de toename in en verandering van de vraag naar transgenderzorg. De resultaten werden gepresenteerd op 10 mei jl.

lees meer

Radboudumc zet in op specialistische kindertraumazorg met nieuw expertisecentrum Zwaargewonde kinderen direct op de juiste plek voor passende zorg

19 april 2023

Het Radboudumc start met het Expertisecentrum voor Kindertrauma en -brandwondenzorg speciaal gericht op traumazorg voor kinderen bij zwaar letsel en de gevolgen daarvan voor het kind en het gezin.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet