Nieuws ISPO Innovatieprijs voor Merel van der Stelt

9 november 2023

Technisch geneeskundige Merel van der Stelt en haar team hebben de ISPO Innovatieprijs 2023 gewonnen. De jury van ISPO Nederland kende deze prijs toe voor het project ‘Verbetering van kwaliteit van leven door geautomatiseerde productie van 3D-geprinte protheses voor mensen in lage- en midden-inkomenslanden’.

Merel en haar team hebben om verschillende redenen de prijs gekregen. Zo heeft het project een duidelijke maatschappelijke impact. De 3D-geprinte prothesen zorgen voor verbetering van  de mobiliteit, het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven van mensen met een amputatie.

Revolutie in revalidatietechnologie

Het project is daarnaast innovatief. De 3D-printingbenadering in lage inkomenslanden is vernieuwend en belooft een revolutie teweeg te brengen in de revalidatietechnologie. Het levert oplossingen die kosteneffectiever en toegankelijker zijn, waardoor prothesen voor meer mensen beschikbaar worden, ook in landen met weinig middelen.

Het project sluit tenslotte naadloos aan bij de doelstellingen van ISPO om de levenskwaliteit van mensen met fysieke beperkingen te verbeteren en de toegang tot hoogwaardige revalidatietechnologie te bevorderen.

ISPO Nederland feliciteert Merel en haar projectteam in Nederland en Sierra Leone. ‘De toewijding, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid zijn een inspiratie voor de gehele revalidatiegemeenschap.’ De ISPO Innovatieprijs bestaat uit een geldbedrag van duizend euro en een oorkonde

ISPO Nederland

ISPO International is een multidisciplinair kennisnetwerk voor prothesiologie en orthesiologie, van en voor professionals binnen deze discilplines. ISPO Nederland is de Nederlandse tak van ISPO International.

Lees meer

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet