Nieuws Jolanda de Vries, Maroeska Rovers en Willem Mulder verkozen tot NAE-Fellow

2 november 2023

Wetenschappers Jolanda de Vries, Maroeska Rovers en Willem Mulder van het Radboudumc zijn samen met 59 andere experts verkozen tot lid van de Netherlands Academy of Engineering. De NAE verenigt experts die actief zijn in technologische wetenschappen, toegepast onderzoek en innovatie. Op 13 november vindt de inauguratie van de 62 leden plaats.

De nieuwe academie Netherlands Academy of Engineering (NAE) heeft op 2 november 62 Fellows benoemd. Vanuit het Radboudumc zijn de volgende leden gekozen: 

  • Jolanda de Vries, hoogleraar Immunologie en afdelingshoofd Medical BioSciences; 
  • Maroeska Rovers, hoogleraar Medische technologie en innovatie en wetenschappelijk directeur van TechMed Centre Twente; 
  • Willem Mulder, hoogleraar Precision medicine aan zowel Radboudumc als TU/e en oprichter Biotrip en Trained Therapeutix Discovery.

De engineers zijn afkomstig uit kennisinstellingen en het bedrijfsleven en delen de passie voor op engineering-gebaseerde innovatie als middel om een groot aantal van onze maatschappelijke uitdagingen te overwinnen. Technologische ontwikkelingen, van elektriciteit tot kunstmatige intelligentie, hebben de wereld ingrijpend veranderd. Een verstandige inzet van technologie is cruciaal voor de realisatie van innovaties die nodig zijn voor een duurzame ontwikkeling van onze samenleving met een brede toegang tot goede gezondheidszorg, voeding, energie, water en huisvesting. Dit vormt de basis voor de missie van de Netherlands Academy of 
Engineering. 

Het NAE-lidmaatschap wordt gelijkgesteld aan lidmaatschappen bij National Academies of Engineering in andere landen, zoals blijkt uit NAE's lidmaatschap van de European Council of Academies of Applied Sciences, Technologies and Engineering (Euro-CASE) en de International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences (CAETS).

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet