Nieuws Marc Vervloet benoemd tot afdelingshoofd van de afdeling Nierziekten van het Radboudumc

27 juli 2023

Hoogleraar Marc Vervloet is per 1 november 2023 benoemd tot afdelingshoofd Nierziekten van het Radboudumc. Hij is nu nefroloog/internist en hoogleraar Nefrologie in het Amsterdam UMC. Vervloet volgt hoogleraar Luuk Hilbrands op die sinds 2013 afdelingshoofd Nierziekten is en bij zijn benoeming destijds aangaf dit graag voor ongeveer 10 jaar te willen doen. Hij blijft als nefroloog werkzaam binnen het Radboudumc.

Marc Vervloet (58) studeerde geneeskunde in Amsterdam en werd in het VUmc opgeleid tot internist en nefroloog. Vanaf 1999 is hij staflid van de afdeling Nefrologie bij het VUmc (nu Amsterdam UMC) waarna hij in 2012 promoveerde. In 2019 werd hij er benoemd tot hoogleraar Nefrologie. Marc verricht al jaren translationeel onderzoek, vooral gericht op de rol van een verstoorde mineraalhuishouding op cardiovasculaire ziekte. Hierbij werkt hij al jaren nauw samen met het Radboudumc.

‘Een echte teamplayer’

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur van het Radboudumc is blij met de komst van Marc Vervloet: ‘Marc Vervloet hebben we leren kennen als een bevlogen en inspirerend leider en teamplayer op het gebied van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg in Nefrologie. Hij heeft een goede reputatie binnen het (inter)nationale netwerk. We hebben alle vertrouwen in zijn leiderschap voor deze afdeling’.

‘Niet lang getwijfeld’

Marc Vervloet over zijn benoeming: ‘De afdeling Nierziekten van het Radboudumc heeft al jaren een uitstekende naam op het gebied van patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Toen deze positie beschikbaar kwam, heb ik niet lang getwijfeld of ik de bakens wilde verzetten. Ik kom bij het Radboudumc immers in een sterk team. Een team dat het mooiste vak dat er is gedreven ten uitvoer brengt. Samen met hen wil ik de strategie uitstippelen voor de uitdagingen van de toekomst, in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.

De cultuur van samenwerking in Nijmegen is mij op het lijf geschreven. Ik kijk uit naar het verder vormgeven van de afdeling in de nieuwe Fit for the Future organisatie.

Daarnaast hoop ik dat de afdeling Nierziekten niet alleen een plek is waar de drie kerntaken uitstekend worden uitgevoerd, maar ook een werkplek waar zorgprofessionals zich thuis en gehoord voelen en met veel plezier werken.’

De Raad van Bestuur wenst Marc veel succes in zijn nieuwe rol. Ook danken zij Luuk Hilbrands voor zijn jarenlange inzet als afdelingshoofd en zijn blij dat hij nog als nefroloog aan ons verbonden blijft.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet