Nieuws Radboudumc wint European Healthcare Design Award

15 juni 2023

Afgelopen dinsdag ontving een groep Radboudumc-medewerkers in Londen de European Healthcare Design Award, de belangrijkste Europese architectuurprijs voor zorggebouwen. Het Radboudumc ontving de prijs samen met ontwerpbureau EGM architecten, voor het ontwerp van het hoofdgebouw A.

De ontwerpprijs is gekoppeld aan het jaarlijkse European Healthcare Design Congress met dit jaar als thema: ‘Fault lines and front lines: Strengthening health system resilience’. De prijs werd uitgereikt in het bijzijn van Radboudumc-medewerkers Mark Cox, Paul Grotens en Ron Janssen van de afdeling Bouwzaken, respectievelijk directeur ad interim, programmamanager projecten en adviseur werktuigbouwkunde, en Iris Hobo, design manager bij het Servicebedrijf, en Harry van Goor, chirurg bij Heelkunde. Zij waren in Londen voor de presentatie van hun research paper ‘Less brick, more bites, different behavior’.

Beoordelingscriteria

Het hoofdgebouw A was genomineerd in de categorie grote ziekenhuizen (met een oppervlakte groter dan 25.000m2, red.). De ontwerpprijs wordt toegekend aan een uitmuntend project dat een hoge mate van duurzaamheid laat zien, maximale zorgverlening biedt, en het welzijn en comfort van personeel, patiƫnten en bezoekers bevordert.

Medewerkers van het Radboudumc en EGM architecten nemen de prijs in ontvangst. 

 

 

 

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet