Nieuws Verkouden?

27 maart 2023

Helpt u mee om de verspreiding van virussen in het Radboudumc te voorkomen? 
Wij vragen u om bij verkoudheids-, luchtweg- en griepklachten tijdens uw bezoek aan het Radboudumc een mondkapje te dragen. Daarbij maakt het niet uit of die klachten het gevolg zijn van het coronavirus of niet. Wat voor de één een simpele verkoudheid is, kan voor de ander (een ernstige) ziekte tot gevolg hebben. U kunt bij onze ingangen een mondkapje pakken. Dank u wel! 

Het verplicht dragen van mondkapjes voor iedereen op poliklinieken, onderzoeksafdelingen, behandelafdelingen, verpleegafdelingen en in wachtkamers van het Radboudumc vervalt hiermee. 

Let op: Op de verpleegafdeling A3 Hematologie en A3 Dagbehandeling Interne Specialismen is het dragen van een mondkapje altijd verplicht om deze zeer kwetsbare patiënten te blijven beschermen.

De COVID-vragenlijst voor uw bezoek aan het Radboudumc komt hiermee ook te vervallen.

Het staat uiteraard iedereen vrij om ook een mondkapje te pakken en te dragen, ook al hebt u geen last van bovengenoemde klachten, maar gewoon omdat u zich met een mondkapje prettiger en veiliger voelt. 

Wat betekent dit voor u als patiënt?

U heeft verkoudheidsklachten zoals hoesten, niezen, keelpijn of een loopneus.
Wij vragen u om bij uw bezoek aan het Radboudumc een mondkapje te dragen. Deze kunt u bij de ingangen pakken.

U bent ziek, u heeft ernstige verkoudheidsklachen of griepklachten (bijvoorbeeld met koorts). 
Wij vragen u om niet naar het Radboudumc te komen als dit niet noodzakelijk is. Heeft u een afspraak, opname of ingreep? Dan vragen wij u om van tevoren met de zorgverlener te overleggen of deze door kan gaan. Als uw bezoek aan het Radboudumc toch noodzakelijk is, vragen wij u om een mondkapje te dragen. Deze kunt u bij de ingangen pakken. 

Wat betekent dit voor u als bezoeker of begeleider van een patiënt?

U bent ziek, u heeft verkoudheidsklachten of griepklachten, zoals hoesten, niezen, keelpijn of een loopneus. 
Wij vragen u om niet naar het Radboudumc te komen als uw bezoek niet noodzakelijk is.
Als uw bezoek aan het Radboudumc toch noodzakelijk is, vragen wij u om een mondkapje te dragen en deze tijdens het gehele ziekenhuisbezoek op te houden (ook als u zit). Mondkapjes kunt u bij de ingangen pakken.

Uw naaste op afstand begeleiden of bezoeken

Wij begrijpen dat het lastig is als u vanwege griepklachten of verkoudheidsklachten niet met uw naaste mee kunt naar een afspraak. Of als uw naaste geen bezoek kan ontvangen. Er zijn gelukkig ook andere mogelijkheden om uw naaste op afstand te begeleiden of bezoeken. Meer hierover leest u op www.radboudumc.nl/verkouden 
 

 

 

Meer nieuws


Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer

Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer

Slaapprobleem Usher patiënt lijkt wezenlijk onderdeel van de ziekte Beperking zicht is niet de motor van vermoeidheid en slaapproblemen

10 mei 2023

Ernstige problemen met het gehoor en zicht zijn kenmerken van het Usher syndroom. Slaapproblemen lijken nu óók een wezenlijk kenmerk van de aandoening.

lees meer

Onderzoeksteam Radboud Universiteit en Radboudumc brengt adviezen uit voor betere transgenderzorg in Nederland

9 mei 2023

In opdracht van ZonMw voerde de Radboud Universiteit en het Radboudumc een onderzoek uit naar de toename in en verandering van de vraag naar transgenderzorg. De resultaten werden gepresenteerd op 10 mei jl.

lees meer

Genetica maakt persoonlijke dosering antidepressiva mogelijk Individueel bepaalde snelheid medicijnafbraak speelt belangrijke rol

9 mei 2023

Is de genetisch bepaalde afbraaksnelheid bekend, dan kan daar de dosering van antidepressiva (TCA’s) op worden gebaseerd, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in JAMA Network Open. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet