Nieuws Verplaatsing wervelkolomchirurgie per 1 september 2023

29 augustus 2023

Sinds 2015 werken het Maasziekenhuis Pantein, het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en de Sint Maartenskliniek samen aan de zorg voor kinderen op het gebied van houding en beweging. Deze samenwerking gaan wij intensiveren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we in de toekomst in de regio de beste orthopedische kindzorg blijven bieden. 

In de zorg voor kinderen is steeds meer specialistische kennis en expertise nodig. Ook worden de kwaliteitseisen en de volumenormen aangescherpt. Als gevolg wordt de wervelkolomchirurgie bij kinderen en jongvolwassenen per 1 september 2023 verplaatst van het Maasziekenhuis Pantein naar het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en de Sint Maartenskliniek. 

Deze verplaatsing van zorg ligt in lijn met de landelijke beweging van de juiste zorg op de juiste plek en de afspraken die gemaakt zijn in het Integraal Zorgakkoord (IZA). De overige orthopedische kindzorg (poliklinisch en klinisch) blijft plaatsvinden op de locatie Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer

Meer aandacht voor het vrouwenhart Zorg dichterbij de patiënt

9 maart 2022

Kennis van het vrouwenhart dichter bij de patiƫnt door verdere samenwerking met Maasziekenhuis Pantein

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet