11 november 2021

Het is enorm druk in het Radboudumc door de toenemende aantallen COVID-patiënten. Daarnaast is er krapte aan verpleegkundig personeel op de niet-COVID afdelingen vanwege hun inzet in de COVID-zorg. We zijn hierdoor opnieuw in een situatie beland dat we steeds meer reguliere zorg moeten afschalen.

Het uitstellen van een behandeling is voor iedere patiënt slecht nieuws en veroorzaakt ongemak of leed. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk de niet-urgente zorg af te schalen (in de FMS-klasse 4 en 5). Dat lukt niet altijd. Ook in deze coronagolf is de IC-capaciteit een groot knelpunt. Het komt helaas te vaak voor dat urgente operaties toch moeten worden uitgesteld door een capaciteitstekort op de IC. Soms stellen we een operatie pas op het allerlaatste moment uit, als de patiënt naar ons onderweg is of al in het Radboudumc is. Deze annuleringen op het allerlaatste moment hebben altijd te maken met ongeplande acute IC-zorg die voorrang moet krijgen.

We doen ons best om de patiënten zo goed mogelijk te informeren over wanneer de behandeling opnieuw gepland wordt, maar kunnen helaas niet garanderen dat de nieuwe afspraak met zekerheid doorgaat.

Blijf verwijzen

Wachtlijsten nemen momenteel toe voor de chirurgische ingrepen, en met name als daarvoor postoperatief bewaakte zorg nodig is. We kunnen ons voorstellen dat u in deze coronatijd in sommige gevallen terughoudend bent met verwijzen. Toch vragen we u nadrukkelijk om dit gewoon te blijven doen. Verwijzing blijft nodig om zicht te houden op de uitgestelde zorg en natuurlijk om onze gezamenlijke patiënten in beeld te houden. We realiseren ons dat de patiënt in wachttijd mogelijk een extra beroep op u doet. Wij doen ons uiterste best om de patiënt zo snel mogelijk te helpen. 

Vragen?

Bij vragen over patiënten neemt u contact op met de behandelaar van uw patiënt.
Bij vragen of suggesties over de samenwerking en communicatie, kunt u contact opnemen met Felix de Graaf, coördinator samenwerking 1e en 2e lijn: 06-15892596 of transmuraal@radboudumc.nl.

Meer nieuws


Verwijzing naar SEH Ochtenduren zijn relatief rustig

12 november 2021

Als huisarts kunt u ook helpen de instroom richting onze Spoedeisende Hulp beter te verdelen, zodat we extreme piekmomenten op een dag kunnen voorkomen.

lees meer

Verdere uitbreiding teleconsultatie

18 oktober 2021

Het Radboudumc heeft het aanbod van de teleconsultatie verder uitgebreid. Stel nu ook online uw vragen aan onze specialisten van Interne Geneeskunde, MDL, Neurologie en Revalidatiegeneeskunde.

lees meer

Hulp bij ADHD in transitieleeftijd

18 oktober 2021

Door de kloof tussen kinder-/jeugdpsychiatrie en volwassenpsychiatrie vallen patiënten met ADHD in de transitieleeftijd (16-23 jaar) te vaak tussen wal en schip. Radboudumc en Karakter ontwikkelen een nieuw zorgprogramma voor deze groep.

lees meer

Psychiater in de praktijk

18 oktober 2021

In huisartspraktijk UGC Heyendael kunnen patiënten terecht voor psychiatrische consulten van psychiaters van het Radboudumc. Het is de bedoeling dit in de toekomst uit te breiden naar andere praktijken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet