11 november 2021

Het is enorm druk in het Radboudumc door de toenemende aantallen COVID-patiënten. Daarnaast is er krapte aan verpleegkundig personeel op de niet-COVID afdelingen vanwege hun inzet in de COVID-zorg. We zijn hierdoor opnieuw in een situatie beland dat we steeds meer reguliere zorg moeten afschalen.

Het uitstellen van een behandeling is voor iedere patiënt slecht nieuws en veroorzaakt ongemak of leed. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk de niet-urgente zorg af te schalen (in de FMS-klasse 4 en 5). Dat lukt niet altijd. Ook in deze coronagolf is de IC-capaciteit een groot knelpunt. Het komt helaas te vaak voor dat urgente operaties toch moeten worden uitgesteld door een capaciteitstekort op de IC. Soms stellen we een operatie pas op het allerlaatste moment uit, als de patiënt naar ons onderweg is of al in het Radboudumc is. Deze annuleringen op het allerlaatste moment hebben altijd te maken met ongeplande acute IC-zorg die voorrang moet krijgen.

We doen ons best om de patiënten zo goed mogelijk te informeren over wanneer de behandeling opnieuw gepland wordt, maar kunnen helaas niet garanderen dat de nieuwe afspraak met zekerheid doorgaat.

Blijf verwijzen

Wachtlijsten nemen momenteel toe voor de chirurgische ingrepen, en met name als daarvoor postoperatief bewaakte zorg nodig is. We kunnen ons voorstellen dat u in deze coronatijd in sommige gevallen terughoudend bent met verwijzen. Toch vragen we u nadrukkelijk om dit gewoon te blijven doen. Verwijzing blijft nodig om zicht te houden op de uitgestelde zorg en natuurlijk om onze gezamenlijke patiënten in beeld te houden. We realiseren ons dat de patiënt in wachttijd mogelijk een extra beroep op u doet. Wij doen ons uiterste best om de patiënt zo snel mogelijk te helpen. 

Vragen?

Bij vragen over patiënten neemt u contact op met de behandelaar van uw patiënt.
Bij vragen of suggesties over de samenwerking en communicatie, kunt u contact opnemen met Felix de Graaf, coördinator samenwerking 1e en 2e lijn: 06-15892596 of transmuraal@radboudumc.nl.

Meer nieuws


Huisartsen publiceren beter-niet-doen-lijst

3 juni 2022

Na de medisch-specialisten en de verpleegkundigen hebben nu ook de huisartsen een beter-niet-doen-lijst opgesteld.

lees meer

Nieuw zorgaanbod en e-health bij Psychiatrie

12 mei 2022

De polikliniek Ontwikkelingsstoornissen van de afdeling Psychiatrie is uitgebreid met zorg voor patiënten met ADHD en een verslaving. Daarnaast biedt de afdeling sinds april e-health voor patiënten met ontwikkelingsstoornissen, waardoor wachtlijsten korter zijn geworden.

lees meer

Uitbreiding teleconsultatie met Geriatrie

12 mei 2022

Het Radboudumc heeft het aanbod van de teleconsultatie verder uitgebreid. Stel nu ook online uw vragen aan onze specialisten van Geriatrie.

lees meer

Vrouwen met ‘rustige’ vulvaire LS voor controles terug naar de huisarts

10 mei 2022

Vrouwen met een stabiel en rustig huidbeeld worden vanuit de Vulvapoli terugverwezen naar de huisarts voor verdere controles. De geadviseerde frequentie hiervan is levenslang 1x per jaar.

lees meer

Aanpassing in verwijzing huidkanker

10 mei 2022

Sinds kort is het voor huisartsen niet meer mogelijk om patiënten met (verdenking) op bepaalde vormen van laag-complexe huidkanker te verwijzen naar het Radboudumc. Deze patiënten worden voortaan elders in de regio gezien en behandeld.

lees meer

Verhuizing zorg Dekkerswald naar Nijmegen

10 mei 2022

Het Radboudumc gaat de locatie Dekkerswald verlaten. Tussen 27 mei en 4 juli vindt de verhuizing naar onze Nijmeegse campus plaats. Zorgdomein wordt hierop aangepast, zodat nieuw verwezen patiënten naar de juiste locatie van het Radboudumc gaan.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet