18 oktober 2021

Het Radboudumc heeft het aanbod van de teleconsultatie verder uitgebreid. Stel nu ook online uw vragen aan onze specialisten van Interne Geneeskunde, MDL, Neurologie en Revalidatiegeneeskunde.

Voor nieuwe zorgvragen kunnen huisartsen via teleconsultatie online vragen stellen aan specialisten, om vervolgens de zorgvraag van de patiënten te beantwoorden. Teleconsultatie is gericht aan een specialisme (niet aan een specifieke specialist). Het is niet geschikt voor afstemming rondom bestaande behandelrelaties, daarvoor kan het beste direct contact met de hoofdbehandelaar van de patiënt worden opgenomen. 

Het Radboudumc heeft teleconsultatie verder uitgebreid met 4 nieuwe afdelingen waardoor het nu mogelijk is met:

  • Heelkunde
  • Interne Geneeskunde
  • MDL
  • Neurologie
  • Revalidatiegeneeskunde
  • Klinische Genetica
  • Nefrologie
  • Farmacologie

Teleconsultatie kan bijdragen de samenwerking tussen huisartsen en medisch specialisten verder te verbeteren, en onze patiënten passende zorg dicht bij huis te bieden, zonder onnodige doorverwijzingen. De komende periode zal het aantal afdelingen in het Radboudumc dat deze service biedt verder uitbreiden.

Hoe werkt het?

Teleconsultatie is mogelijk via Zorgdomein, daar vindt u – onder TCCN, Radboudumc Nijmegen – het overzicht van onze specialismen die teleconsultatie aanbieden. Bij uw vraag aan een van deze specialismen, vult u aanvullende relevante informatie in over de patiënt, zoals medicatie en labuitslagen. Zo krijgt de specialist een goed beeld van de situatie. Een arts beantwoordt uw vraag per digitaal bericht binnen 3 werkdagen.

Kijk voor meer informatie op onze website

Meer nieuws


Borstkanker-operaties in CWZ

20 december 2021

Vanaf januari 2022 worden patiënten die in het Radboudumc gediagnosticeerd zijn met borstkanker in principe in het CWZ geopereerd.

lees meer

Sneller samen naar huis na keizersnede

20 december 2021

Het is nu gebruikelijk dat kraamvrouwen na een keizersnede na 3-4 dagen ziekenhuisopname naar huis mogen. Sinds kort mogen deze vrouwen met hun baby onder bepaalde voorwaarden al eerder het Radboudumc verlaten.

lees meer

Meer mogelijk bij problemen met mitralisklep ook voor kwetsbare patiënten

20 december 2021

Behandeling van een lekkende of vernauwde mitralisklep is nodig om (verergering van) hartfalen te voorkomen en om het leven van de patiënt zo veel mogelijk te verbeteren. Het Radboudumc breidde het aantal behandelmogelijkheden uit.

lees meer

Verwijzing naar SEH Ochtenduren zijn relatief rustig

12 november 2021

Als huisarts kunt u ook helpen de instroom richting onze Spoedeisende Hulp beter te verdelen, zodat we extreme piekmomenten op een dag kunnen voorkomen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet