11 juli 2023

Het Radboudumc heeft het aanbod van de teleconsultatie weer verder uitgebreid. Stel nu ook online uw vragen aan onze specialisten van Cardiologie en Longziekten. Teleconsultatie bij Geriatrie is tijdelijk gestopt.

Huisartsen kunnen via teleconsultatie online vragen stellen aan specialisten, om vervolgens de zorgvraag van de patiënten te beantwoorden. Het gaat hierbij over patiënten met een nieuwe zorgvraag. Teleconsultatie is niet geschikt voor de afstemming rondom bestaande behandelrelaties. Neem hiervoor contact op met de hoofdbehandelaar van de patiënt.

Het Radboudumc heeft de teleconsultatie verder uitgebreid met de afdeling Cardiologie en Longziekten. Teleconsultatie met de afdeling Geriatrie is tijdelijk gestopt. De complexe problematiek van deze patiëntengroep leent zich niet makkelijk voor eenvoudige vraagstelling, zo is de ervaring. Gekeken wordt hoe teleconsultatie wel zinvol ingezet kan worden binnen dit specialisme.

Hoe werkt het?

Teleconsultatie is mogelijk via Zorgdomein, daar vindt u – onder TCCN, Radboudumc Nijmegen – het overzicht van onze specialismen die teleconsultatie aanbieden. 

Kijk voor meer informatie op onze website

Meer nieuws


Passende zorg op de Intensive Care

1 maart 2024

Vanuit het Integraal Zorgakkoord is ‘passende zorg’ een opdracht waar alle gezondheidsprofessionals invulling aan moeten geven. Ook de IC-zorg moet veranderen naar meer passende, persoonsgerichte zorg. U kunt daaraan bijdragen.

lees meer

Neusspray voor ernstige depressie

7 november 2023

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij de afdeling Psychiatrie terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze nieuwe behandeling wordt vergoed door alle verzekeraars.

lees meer

Mindfulness voor jongeren met psychische klachten

3 november 2023

Jongeren die voor hun psychische klachten hulp zoeken, kunnen naar het Radboudumc voor een mindfulness training. Deze wordt in het kader van een studie gratis aangeboden.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet