"Ik heb meer tijd en rust"

Artsen Hans en Seyed veranderden de nazorg bij darmkanker. Roos vertelt over die nieuwe nazorg in het Radboudumc. "Gelukkig kan ik nu vanuit thuis digitaal bij mijn arts 'op controle' en hoef ik niet zo vaak naar Nijmegen te reizen." lees meer

"Ik heb meer tijd en rust"

In Nederland krijgen ongeveer 15.000 mensen per jaar de diagnose dikke darm- of endeldarmkanker. Met een operatie geneest zo’n 65% van deze patiënten. Daarna gaan ze minimaal twee keer per jaar, vijf jaar lang voor onderzoeken naar het ziekenhuis. Maar als alles goed is, hoeven zij eigenlijk niet meer langs te komen om de uitslagen te bespreken, vinden chirurg-oncoloog Hans de Wilt en arts-onderzoeker Seyed Qaderi. Daarom veranderden zij de nazorg. Heeft een patiënt na een jaar weinig tot geen klachten én goede waardes? Dan ontvangt de patiënt voortaan de uitslagen thuis, in begrijpelijke taal.

Nu heeft Roos meer tijd en rust: "De rit vanuit mijn huis in Uden naar het Radboudumc maak ik nu alleen nog maar voor de onderzoeken. De uitslagen ervan staan in mijnRadboud." Roos bepaalt zelf wanneer ze die uitslagen bekijkt; ze hoeft niet meer te wachten tot het spannende uitslaggesprek. Ook bepaalt ze zelf of ze erover wil praten met de verpleegkundig specialist. Roos: "Zo heb ik meer controle over mijn gezondheid."

Samen met onze patiënten verbeteren we onze zorg

Arts-onderzoeker Seyed Qaderi en chirurg-oncoloog Hans de Wilt

Meer informatie


Darmkanker

Bij darmkanker is er sprake van een kwaadaardig gezwel in het darmkanaal. Dit kan voorkomen in de dunne darm, dikke darm en endeldarm. lees meer

Nazorg voor patiënten met dikkedarm- en endeldarm­kanker


mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet