Medische hulpmiddelen

Om persoonsgerichte en innovatieve zorg te leveren, maakt het Radboudumc gebruik van zelf vervaardigde medische hulpmiddelen. Dat doen we alleen wanneer er geen geschikt alternatief medisch hulpmiddel op de markt verkrijgbaar is.

lees meer

Medische hulpmiddelen

Om persoonsgerichte en innovatieve zorg te leveren, maakt het Radboudumc gebruik van zelf vervaardigde medische hulpmiddelen. Dat doen we alleen wanneer er geen geschikt alternatief medisch hulpmiddel op de markt verkrijgbaar is. We zorgen ervoor dat deze producten voldoen aan alle geldende veiligheids-, prestatie- en kwaliteitseisen, zoals verplicht onder de Europese verordening voor medische hulpmiddelen, de Medical Devices Regulation (MDR) en de verordening betreffende medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek (IVDR).


Contact

OverzichtMedische hulpmiddelen IVDR

Per laboratorium van het Radboudumc is een verklaring opgesteld van de zelf vervaardigde hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek (IVDR) die op dit moment in gebruik zijn (per 28 mei 2022). Klik voor meer informatie op een van de onderstaande links.

 

Laboratorium Verklaring
Apotheek klik hier
Genoomdiagnostiek klik hier
Hematologie klik hier
Laboratorium voor Diagnostiek (RLD) klik hier
Medische Immunologie klik hier
Medische Microbiologie klik hier
Pathologie klik hier
Translationeel Metabool Laboratorium klik hier

 Medische hulpmiddelen MDR

In onderstaande tabel zijn alle door het Radboudumc zelf vervaardigde medische hulpmiddelen opgenomen die vanaf 26 mei 2021 in gebruik zijn genomen en op dit moment in gebruik zijn. Als u van één of meerdere van onderstaande hulpmiddelen de conformiteitsverklaring zoals genoemd in artikel 5.5e van de MDR wilt ontvangen, neem dan contact op via het contactformulier.

Naam Dossiernummer Categorie
CT contrastberekening 2021-03 Software
Medium cryopreservatie ovariumweefsel 2021-07 Hulpmiddel voor eenmalig gebruik
Nieuwe standaard MRI-Mamma 2021-06

Apparatuur

Gepersonaliseerd acetabulair implantaat

2021-04

Implantaat

Gepersonaliseerd acetabulaire mesh

2021-05

Implantaat

  • Medewerkers
  • Intranet