Radboudumc en partners Medisch-technologische innovaties versneld naar de markt door rijksinvestering van 8 miljoen

16 april 2021

Een kennis- en investeringsconsortium met het Radboudumc heeft acht miljoen euro subsidie gekregen om innovaties op het gebied van medische technologie versneld naar de markt te brengen.

Naast het TTT AI consortium neemt Radboudumc ook deel aan het TTT MedTech consortium. Andere partners zijn TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Wageningen Universiteit & Research, Erasmus MC, Maastricht UMC en VC fonds Innovation Industries. “Het initiatief voor deze aanvraag komt vanuit 4TU, met de Universiteit Twente als penvoerder”, vertelt Roy Kolkman, Manager van het KTO van de Universiteit Twente. “Met deze investering leggen we een uitstekend fundament voor de medtech spin-offs in Nederland. Door de voedingsbodem met de juiste kennis en expertise te verrijken, is de kans op uitval kleiner en wordt de time-to-market verkort.”

Betere proposities

“Door bundeling van krachten tussen UMC’s en TU’s komen we tot sterke proposities”, zegt Thijs Spigt, KTO-directeur van Erasmus MC. “De kennis en ervaring binnen het consortium zorgt voor snellere validatie en een betere business propositie. Hierbij is uitgebreid aandacht voor de klinische vraag, technische haalbaarheid en businessontwikkeling.”

Uitbouw koppositie

“Nederland is koploper in het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Het naar de markt brengen is echter een grote uitdaging. We investeren in dit consortium en doen er alles aan om dit te laten slagen. Naast kapitaal leveren we met onze kennis, ervaring en netwerk een belangrijke bijdrage”, aldus Pleuni Hooijman, fondsmanager bij Innovation Industries.

Thematische Technology Transfer

De Ministeries van OCW en EZK trekken in totaal € 24 miljoen uit om kennis uit onderzoek beter naar de samenleving en markt te brengen. Met de tweede tender van de Thematische Technology Transfer kunnen de komende jaren enkele tientallen nieuwe kennisintensieve bedrijven van de grond komen op basis van excellent onderzoek van universiteiten en andere kennisinstellingen. Het geld wordt verdeeld onder drie consortia van kennisinstellingen en een durfinvesteerder rond de thema’s medtech, artificial intelligence  en watertechnologie. Zij krijgen ieder € 8 miljoen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek hebben de consortia geselecteerd.

Lees meer: https://bit.ly/398oktZ

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Artificial intelligence

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet