Patiƫntenzorg Aandoeningen Prematuur ademhalingspatroon

Over prematuur ademhalingspatroon

Als uw kind te vroeg geboren is (prematuur), kan de aansturing van de ademhaling vanuit de hersenen ook nog onrijp zijn. Hierdoor ontstaat een ademhalingspatroon met apneus wat veel onregelmatiger en oppervlakkiger is dan dat van ons. lees meer

Over prematuur ademhalingspatroon

Als uw kind te vroeg geboren is (prematuur), kan de aansturing van de ademhaling vanuit de hersenen ook nog onrijp zijn. Hierdoor ontstaat een ademhalingspatroon met apneus wat veel onregelmatiger en oppervlakkiger is dan dat van ons. Hierdoor kan soms het zuurstofgehalte of de hartslag dalen. Als dit gebeurt kijken we eerst of uw kind dit zelf oplost, maar als dit niet gebeurt, stimuleert de verpleegkundige uw kind om goed door te ademen door uw kind aan te spreken en aan te raken, om daarmee het zuurstofgehalte te verbeteren. Als dit onvoldoende helpt, krijgt uw kind even wat extra zuurstof.
 
Als uw kind enkele dalingen van het zuurstofgehalte op een dag heeft en daar niet te vaak stimulatie voor nodig heeft is dit acceptabel. Als er te veel dalingen optreden of de verpleegkundige vaak moet stimuleren dan is dat voor ons een signaal om eventueel te behandelen.

Medicijnen

Een prematuur ademhalingspatroon verdwijnt uiteindelijk vanzelf doordat uw kind ouder wordt en het ademhalingscentrum in de hersenen zich ontwikkelt. Tot die tijd behandelen we uw kind met medicijnen.

Onderzoek

Om te kijken of uw kind een prematuur ademhalingspatroon heeft, kijken we continu goed naar uw kind en naar de monitor om het ademhalingspatroon in de gaten te houden.

Ademhaling van pasgeboren baby's

Als uw baby ernstig ziek of te vroeg geboren is, heeft hij of zij soms hulp nodig bij de ademhaling. Of dit nodig is, bepalen we aan de hand van een aantal aspecten. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet