Het Slokdarm Maag Netwerk Oost Nederland is een samenwerkingsverband tussen Radboudumc, Rijnstate, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de Radiotherapiegroep in Arnhem. Binnen het Slokdarm Maag Netwerk Oost Nederland is een multidisciplinair team geformeerd dat bestaat uit medisch specialisten van deze ziekenhuizen. Het team bespreekt elke vrijdag in het Radboudumc alle nieuw aangemelde patiënten met een slokdarm- en maagtumor. Tijdens deze bespreking wordt bepaald welke onderzoeken nodig zijn, welke behandeling mogelijk is en in welk ziekenhuizen de behandeling het beste kan worden uitgevoerd.

Samenwerking met ziekenhuizen in de regio

Op basis van alle onderzoeken doen de chirurgen van het Slokdarm Maag Netwerk Oost Nederland een voorstel voor een behandelplan. Zij leggen dit voor aan uw eigen arts, die dat vervolgens met u bespreekt. De kans is groot dat u na de bespreking al een oproep krijgt van één van de specialisten van het Slokdarm Maag Netwerk Oost Nederland. Uw eigen behandelend arts zal te allen tijde op de hoogte gehouden worden van de besprekingen en adviezen.

Verder wordt bepaald waar de operatie het beste uitgevoerd kan worden: maagtumoren in Rijnstate, slokdarmtumoren in het Radboudumc. Een eventuele voorbehandeling met radiotherapie gebeurt in het Radboudumc of de Radiotherapiegroep. Eventuele chemotherapie kan daarnaast ook in uw eigen ziekenhuis gegeven worden. In de meeste gevallen kunnen de controles na de behandeling weer bij uw eigen behandeld arts plaatsvinden.


CWZ Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

CWZ is het ziekenhuis voor de regio Nijmegen met 28 medisch specialismen, 8 paramedische afdelingen en 5 specifieke afdelingen als spoedeisende hulp en IC. Bijna 4000 medewerkers en vele vrijwilligers leveren dagelijks persoonlijke zorg aan de patiënten.

naar de website

Radiotherapie­groep Anhem

Radiotherapiegroep behandelt patiënten volgens de meest recente inzichten met behulp van ioniserende straling, zowel uitwendig (teletherapie) als inwendig (brachytherapie).

bekijk de website
  • Medewerkers
  • Intranet