Over de polikliniek AYA

De AYA-poli is bedoeld voor adolescenten en jong volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar die kanker hebben of hebben gehad.

lees meer

Over de polikliniek AYA

De AYA-poli is bedoeld voor adolescenten en jong volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar die kanker hebben of hebben gehad. Of je nu in het Radboudumc behandeld wordt of in een ander ziekenhuis: de AYA-poli is er voor iedereen. De term AYA is de afkorting voor Adolescent and Young Adult.

Waarvoor kun je terecht?

Bij de AYA-poli doen we geen onderzoeken en behandelingen. Je kunt bij ons terecht in elk stadium van je behandeling. Dat kan helemaal in het begin zijn, tijdens de behandeling maar ook nadat je behandeling is afgesloten. Samen met jou kijken we welke problemen je hebt door je ziekte. Denk bijvoorbeeld aan vragen over:

Wat kun je verwachten?

Op de AYA-poli heb je een afspraak met verpleegkundig specialist Rosemarie Jansen. Samen met jou bekijkt zij welke problemen er zijn. Daarna wordt overlegd met het vaste team bestaande uit een medisch psycholoog en medisch maatschappelijk werker. Hierna krijg je een gericht advies. Als het nodig is kunnen we je in overleg met je eigen behandelaar doorverwijzen naar een andere specialist. Het eerste bezoek duurt ongeveer een uur.

Contact

Aya-poli

(024) 361 88 00

Contact

Naar je afspraak bij AYA

Ingang: Hoofdingang
Route: 541

bekijk route

Naar je afspraak bij AYA

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 541

Een afspraak maken bij AYA

Je komt in onze polikliniek terecht na verwijzing door een huisarts. Vaak is een eenmalig bezoek voldoende, slechts zelden is een vervolgafspraak nodig.

lees meer

Een afspraak maken bij AYA

Verwijzing

Je behandelend medisch specialist of huisarts kan je naar onze polikliniek verwijzen. Ook als je niet in het Radboudumc behandeld wordt, kun je bij de AYA-poli terecht. Aanmelding kan digitaal via aya@radboudumc.nl.
Zodra we de verwijzing en je medische gegevens binnen hebben, nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak.

Vervolgafspraak

Vaak is een eenmalig bezoek aan de AYA-poli voldoende om je op weg te helpen. Is dit niet het geval dan maken we een vervolgafspraak.

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Jouw bezoek wat neem je mee?

Word je in een ander ziekenhuis behandeld en/of kom je voor het eerst in het Radboudumc? Meld je dan vóór je afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost.

lees meer

Jouw bezoek wat neem je mee?

Word je in een ander ziekenhuis behandeld en/of kom je voor het eerst in het Radboudumc? Meld je dan vóór je afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. Hier kun je je laten inschrijven als patiënt.
Je hebt dan het volgende nodig:

 • Verzekeringsbewijs 
 • Legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).

Als je ingeschreven bent kun je meteen door naar de AYA polikliniek. Daarvoor volg je route 541. Neem ook onze checklist mee. Hierop staan allerlei vragen die je kunt stellen over onderwerpen waar jij als AYA mee te maken kunt krijgen. 


Wetenschap-pelijk onderzoek

Op de AYA-poli doen we ook wetenschappelijk onderzoek. Met onze onderzoeken willen we de zorg voor onze patiënten verbeteren. Op dit moment zijn we onder andere bezig met onderzoek naar sarcomen.

lees meer

Wetenschap-pelijk onderzoek

Op de AYA-poli doen we ook wetenschappelijk onderzoek. Met onze onderzoeken willen we de zorg voor onze patiënten verbeteren. Op dit moment zijn we onder andere bezig met onderzoek naar sarcomen.

Wat is een sarcoom?

Een sarcoom is kanker van steun- en tussenweefsels, bijvoorbeeld botten en spieren. Er zijn verschillende soorten sarcomen. In ons onderzoek richt we ons vooral op:
 • rhabdomyosarcomen
 • synoviaal sarcomen
 • Ewing-sarcomen 
 • osteosarcomen
Dit zijn zeldzame tumoren die vooral bij AYA’s voorkomen. Er zijn maar weinig mogelijkheden om deze sarcomen te behandelen. Ze reageren bijvoorbeeld nauwelijks op chemotherapie. Bovendien hebben veel patiënten last van bijwerkingen van de behandeling.

Waarom onderzoek naar sarcomen?

We willen dat meer patiënten in leven blijven en dat hun kwaliteit van leven toeneemt. Daarom gaan wij op zoek naar een therapie die daarvoor kan zorgen. Om die te vinden, onderzoeken wij hoe sarcomen ontstaan en zich gedragen.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit vier stappen:
 • Opsporen van nieuwe doelwitten op de tumorcel voor gerichte therapie (weinig bijwerkingen).
 • We testen de nieuwe therapie op tumorcellen in een kweek.
 • We testen de nieuwe therapie op een muis (proefdier).
 • We testen de nieuwe therapie in de behandeling van een patiënt.

Steun

Ons onderzoek wordt geïnspireerd door patiënten en mede mogelijk gemaakt door de Radboud AYA Stichting.

AYA Taskforce

Het Radboudumc heeft een AYA Taskforce, die adviseert over de AYA-zorg in het Radboudumc. Dat doet zij vanuit het AYA-perspectief.

lees meer

AYA Taskforce

Het Radboudumc heeft een AYA Taskforce, die adviseert over de AYA-zorg in het Radboudumc. Dat doet zij vanuit het AYA-perspectief. Zo draagt de Taskforce bij aan de continue kwaliteitsverbetering van onze zorg voor jongvolwassenen met kanker en hun naasten.

Wie zit er in de Taskforce?

De Taskforce bestaat uit patiënten, hun naasten, de stichting Jongeren & Kanker en zorgprofessionals van alle relevante specialismen en disciplines. Onder het motto ‘improving patients lives together’ werken zij samen aan het verbeteren van AYA-zorg.

Afspraken

Lees meer over visie, doel, werkwijze en leden van de AYA Taskforce in de samenwerkingsafspraken (pdf).

 


AYA4Net

AYA4Net is een platform voor adults en young adults die kanker hebben of hebben gehad. Hierop worden informatie en ervaringen gedeeld.
 • Snel naar