Over de polikliniek Reumatologie

Op de Polikliniek Reumatologie onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de reumatische ziekten. Lees meer

Over de polikliniek Reumatologie

Op de Polikliniek Reumatologie onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de reumatische ziekten.

Voor uw afspraak

Voorafgaand aan uw bezoek neemt de apothekersassistent samen met u uw medicatie door. Daarom vragen wij u een actueel medicatieoverzicht mee te brengen, dit overzicht kunt u bij uw apotheek opvragen. De apothekersassistent vindt u bij de ingang van onze polikliniek. Daarnaast meet een van de doktersassistenten uw lengte, gewicht en bloeddruk. Daarom vragen wij u om ruim voor de afspraak aanwezig te zijn. Het bespreken van uw medicatie en het doen van de metingen duurt ongeveer 30 minuten.

Als u in uw afsprakenbrief een verzoek vindt om vragenlijsten in te vullen via mijnRadboud, wilt u er dan aan denken om dit op tijd te te doen? Als u niet naar uw afspraak kunt komen, vragen wij u dit uiterlijk 5 dagen voor de afspraak aan ons door te geven.

Uw afspraak

Het eerste bezoek bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek. De duur van dit bezoek kan variëren van 1 tot 3 uur. Op de polikliniek Reumatologie wordt u behandeld door een team van zorgverleners: artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten.

Na uw afspraak maken we direct een afspraak met u over de uitslag en eventuele vervolgonderzoeken.


Contact

Afdeling Reumatologie

(024) 361 45 80

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 648 naar Plein A1 West

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Reumatologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 1 en volg route 648 naar Plein A1 West (Reumatologie)

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

Uw eerste afspraak


Verwijzing

Is dit uw eerste afspraak? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Dit geldt ook voor een second opinion. Als u doorverwezen bent, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

lees meer

Verwijzing

Is dit uw eerste afspraak? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Dit geldt ook voor een second opinion. Als u doorverwezen bent, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. 

Goed om te weten

  • Een verwijzing is maximaal 1 jaar geldig. Soms korter. Als dat zo is, staat dit op uw verwijsbrief. 
  • Heeft u een herhaalconsult? Dan heeft u geen verwijzing nodig. Ook niet als dit langer is dan een jaar geleden.
  • Wanneer uw behandeling in het ziekenhuis is afgerond, verwijst de specialist u terug naar uw huisarts.

Inschrijven als patiënt

Heeft u een eerste afspraak bij ons? Kom dan 20 minuten voordat u naar uw afspraak gaat eerst langs bij één van de inschrijfbalies.

lees meer

Inschrijven als patiënt

Heeft u een eerste afspraak bij ons? Kom dan 20 minuten voordat u naar uw afspraak gaat eerst langs bij één van de inschrijfbalies:

  • inschrijfbalie Hoofdingang
  • inschrijfbalie Ingang oost
  • inschrijfbalie Tandheelkunde

De inschrijfbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur. Na uw inschrijving als patiënt kunt u zich aanmelden voor uw afspraak. Dit kan bij de aanmeldzuil bij uw polikliniek.

Heeft u vragen over uw digitale inschrijfafspraak? Of wilt u een wijziging doorgeven? De inschrijfbalie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer (024) 366 83 45.

Wat neemt u mee?

Om uw inschrijving als patiënt in orde te maken hebben wij het volgende nodig:

  • identiteitsbewijs (geldig paspoort of ID-kaart of rijbewijs)*
  • verzekeringsbewijs van de zorgverzekeraar (zorgpas)

*De identificatieplicht geldt voor iedereen die gebruik maakt van medische zorg, ook voor kinderen. Een verblijfsdocument van de vreemdelingendienst en een elektronisch w-document voor asielzoekers zijn ook identificatiebewijzen.

Heeft u geen identificatiebewijs, geen verzekeringsbewijs of geen verwijzing? Dan kan het Radboudumc de rekening niet bij uw zorgverzekeraar indienen. U krijgt na uw afspraak 14 dagen de tijd om de ontbrekende gegevens mee te nemen naar de centrale inschrijfbalie. Lukt dit niet dan krijgt u de rekening thuisgestuurd en moet u hem zelf betalen.

Inschrijven van kinderen

De identificatieplicht geldt voor iedereen die gebruik maakt van medische zorg, ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg namelijk geen leeftijdsgrens. Deze identificatieplicht geldt vanaf de geboorte. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Wijzigingen

Wijzigingen in uw gegevens geeft u door bij de centrale inschrijfbalie. Wijzigen uw huisarts, adres of telefoonnummer dan mag u dat ook aan de polikliniek doorgeven. Heeft u een andere zorgverzekeraar dan hoeft u dit niet door te geven. Dit wordt automatisch aangepast.

Pasfoto

Als u zich inschrijft maakt de baliemedewerker een pasfoto van u. Deze wordt meteen in uw medisch dossier gezet. Zo kan uw zorgverlener zien dat hij of zij de juiste persoon tegenover zich heeft. De foto wordt alleen in uw dossier gebruikt. Het maken ervan is niet verplicht.


Onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak stelt de arts u vragen over uw klachten, het beloop en bijvoorbeeld of deze klachten ook in uw familie voorkomen. Ook verricht de arts meestal lichamelijk onderzoek bij u.

lees meer

Onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak stelt de arts u vragen over uw klachten, het beloop en bijvoorbeeld of deze klachten ook in uw familie voorkomen. Ook verricht de arts meestal lichamelijk onderzoek bij u. Soms is meer onderzoek nodig, zoals bloedonderzoek of röntgenfoto’s. Wij proberen te regelen dat dit direct na uw polikliniekbezoek kan. Als dat niet lukt, maken we een afspraak op een andere dag.

Identificatie

Wij vragen u dringend een geldig legitimatie- en verzekeringsbewijs mee te nemen bij uw bezoek. Zonder geldig identiteitsbewijs kunnen wij niet garanderen dat uw zorgverzekeraar de verzekerde kosten voor de genoten zorg vergoedt.

Afdeling Reumatologie

De afdeling Reumatologie onderzoekt en behandelt patiënten met reumatische ziekten die klachten hebben op het gebied van bewegen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet