Personen Alessandra Cambi

Profiel

prof. dr. Alessandra Cambi


Over Alessandra Cambi

Hoogleraar Alessandra Cambi is hoofd van de afdeling Celbiologie. Haar onderzoek combineert immunologie, celbiologie en biofysica. lees meer

Over Alessandra Cambi

Alessandra Cambi (08-02-1971) is hoofd van de afdeling Celbiologie van het Radboudumc. Ze heeft een PhD behaald in Biologie (Universiteit van Camerino, Italië) en een PhD cum laude in Medische Wetenschappen (Radboud Universiteit, Nijmegen). In 2005 en 2006 was ze een EMBO postdoctoral fellow aan het Max Planck Instituut in Göttingen, Duitsland. In 2006 behaalde ze een Veni fellowship van het NWO en in 2008 kreeg ze een Young Investigator Grant van the Human Frontier Science Program. In 2008 is ze aangesteld als vaste assistent-professor en medewerker van de afdeling Tumor Immunologie (Radboudumc) en in november 2009 ontving ze een subsidie van NWO Meervoud. In 2016 werd ze benoemd tot hoogleraar in celbiologie en verplaatste ze naar de afdeling Celbiologie, waar ze op dit moment het hoofd van is.

Haar onderzoek combineert immunologie, celbiologie en biofysica met een specifieke focus op het toepassen van hoge resolutie microscopie en gevorderde kwantitatieve image analyse om de moleculaire mechanismes te ontrafelen die celmigratie regelen bij gezondheid en ziekte. Cambi is auteur van meer dan 80 wetenschappelijke publicaties met een H-index van 37.
 

Functie(s)

  • hoogleraar MBS (Primair)

Nevenfuncties

  • Redactielid VOX magazine
  • Bestuurslid van de Dutch Society of Cell Biology
  • Medewerkers
  • Intranet