Personen Andre Verbeek

contact

prof. dr. Andre Verbeek


Over Andre Verbeek

Professor André Verbeek is verantwoordelijk voor een team van epidemiologen op de afdeling voor Health Evidence van het Radboudumc.

lees meer

Over Andre Verbeek

Professor André Verbeek is verantwoordelijk voor een team van epidemiologen op de afdeling voor Health Evidence van het Radboudumc. Hij is lid van de Nederlandse Gezondheidsraad en hoofdverantwoordelijke van de Nederlandse Vereniging voor Epidemiologie.

Zijn interesse in epidemiologische methoden werd gewekt tijdens zijn stages in fysiologie en humane voeding toen hij zich kwalificeerde als een arts. Hij werd bekroond met zijn Ph.D. voor werk aan de mortaliteitsreductie door middel van mammografische screening op borstkanker in de stad Nijmegen.

Later sloot hij zich aan bij de afdeling Sociale Geneeskunde, waar hij als Senior Lecturer verantwoordelijk was voor het onderwijzen van epidemiologie aan studenten geneeskunde en artsen die gespecialiseerd zijn in de gemeenschapsgeneeskunde en sportgeneeskunde.

In 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar klinische epidemiologie aan het Radboudumc. Daar bekleedt hij de titels van Principal Investigator voor zijn werk over borstkankerscreening en toegepast medisch onderzoek, waaronder richtsnoeren voor follow-up van kanker, en van Junior Principal Lecturer voor zijn onderwijsinspanningen in klinische epidemiologie en medische statistiek. Hij werkt momenteel aan een nieuw boek 'Omgaan met ziektewaarschijnlijkheid' en doet onderzoek op het gebied van lichaamsvormindexen, menselijke beweging en sportactiviteiten.

Functies

  • emeritus hoogleraar
  • emeritus hoogleraar