Personen Carla van Herpen

Profiel

prof. dr. Carla van Herpen
BIG-nummer: 99021481001


Over Carla van Herpen

Carla van Herpen is hoogleraar Rare Cancers aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Bijzondere aandacht geeft zij aan speekselklierkanker en hoofd-halskanker. lees meer

Over Carla van Herpen

Carla van Herpen behaalde in 1989 haar artsdiploma aan de Radboud Universiteit. Daarna volgde ze de opleiding interne geneeskunde in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en het Radboudumc. De vervolgopleiding tot internist-oncoloog volgde ze ook in het Radboudumc. Sinds 1997 is ze staflid op de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc. In 2004 promoveerde ze aan de Radboud Universiteit op het proefschrift ‘Intratumoral administration of interleukin-12 in head and neck cancer’. In 2015 – 2016 volgde zij de executive course Managing health care delivery at de Harvard Business School in Boston, US.

Carla van Herpen was van 2005 tot 2009 chef de clinique Medische Oncologie en heeft zich daarna meer toegelegd op baanbrekend onderzoek naar onder meer nieuwe geneesmiddelen, het zogeheten fase I-vroeg fase II onderzoek. Sinds 2015 is ze themaleider rare cancers en sinds 2016 ook coördinator van de moleculaire tumorboard in het Radboudumc.

Onderzoek

In 2018 is ze benoemd tot hoogleraar rare cancers aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Ze is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

Haar onderzoek richt zich op zeldzame vormen van kanker (rare cancers). Deze worden gekenmerkt door een slechtere overleving dan de meer frequent voorkomende tumoren, doordat er vaak een vertraging is in het stellen van de goede diagnose, er minder adequate therapieën voorhanden zijn, en er minder klinische studies worden opgezet.  Prof. Van Herpen zet zich in om de overleving en de kwaliteit van leven voor patiënten met een rare cancer te verbeteren. Bijzondere aandacht geeft zij aan speekselklierkanker en hoofd-halskanker.

Functie(s)

  • internist oncoloog/afdelingshoofd

Nevenfuncties

  • 2013 - Bestuurslid Nederlandse Vereniging van Medische Oncologie (NVMO)
  • 2013 - Bestuurslid van de Werkgroep Immunotherapie Nederland voor Oncologie (WIN-O)
  • 2014 - Bestuurslid van SONCOS
lees meer

Nevenfuncties

  • 2013 - Bestuurslid Nederlandse Vereniging van Medische Oncologie (NVMO)
  • 2013 - Bestuurslid van de Werkgroep Immunotherapie Nederland voor Oncologie (WIN-O)
  • 2014 - Bestuurslid van SONCOS
  • 2015 - Lid van de Algemene Vergadering van de EORTC
  • Medewerkers
  • Intranet