Personen Christian Beckmann

Profiel

prof. dr. Christian Beckmann


Over Christian Beckmann

Professor Beckmann's onderzoeksfocus ligt op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor beeldvorming van neurowetenschappen. lees meer

Over Christian Beckmann

Prof Beckmann's onderzoeksfocus ligt op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor beeldvorming van neurowetenschappen. In de afgelopen twee decennia heeft neuroimaging een belangrijke bijdrage geleverd aan ons begrip van de functie van het menselijk brein. Het indirecte karakter van de gegevens vereist geavanceerde modellen en analysebenaderingen om interpreteerbare hoeveelheden van belang af te leiden.

Prof Beckmann leidt een multidisciplinair team met onderzoekscentra. Ze onderzoeken een breed scala onderwerpen. Denk daarbij aan de analyse van Neuroimaging-gegevens via de ontwikkeling van nieuwe gereedschappen voor algemene beeld- en signaalverwerking, maar ook aan de technologische ontwikkeling voor imaging biomarkers en geavanceerde diagnosesystemen voor het neurale systeem. Daarbij maken we gebruik van verschillende beeldvormingstechnieken, zoals MRI, FMRI, MEG, EEG, enz. Ook integreren we dit met andere soorten gegevens, zoals genetische informatie of vragenlijstinformatie.

Functie(s)

  • full professor CNS
  • Medewerkers
  • Intranet