Personen Corrie Erasmus

Profiel

dr. Corrie Erasmus
BIG-nummer: 9042013601Over Corrie Erasmus

Sinds 2005 werk ik als kinderneuroloog in het Radboudumc en beoefen de academische kinderneurologie in volle breedte. In 2021 ben ik geregistreerd als neuromyoloog. Ik leid nu het Kinderspiercentrum. Ons motto is "de beste zorg voor alle kinderen met een spierziekte". Speciale aandacht gaat verder uit naar de diagnostiek en behandeling van slikklachten en speekselcontroleproblemen. In 2011 ben ik gepromoveerd op de behandeling van hinderlijk speekselverlies.

De focus van mijn wetenschappelijk onderzoek ligt op Facioscapulohumerale dystrofie type 1 (FSHD) bij kinderen/jongeren en ook op verbetering van de therapie bij problematisch speekselverlies.

Ik begeleid meerdere promovendi en geef graag onderwijs. Ik ben BKO-gecertificeerd.


Functie(s)

  • kinderneuroloog

Nevenfuncties

  • Medisch adviseur: van diagnose werkgroepen "Congenitale Myopathie" en van Facioscapulohumerale dystrofie (Spierziekten Nederland); van de Moebius Stichting; Bestuurslid Duchenne Centrum Nederland

Researchfunctie

  • medical specialist

Verbonden aan


Afdeling Oogheelkunde

De afdeling Oogheelkunde onderzoekt en behandelt patiënten met aandoeningen van het oog en de omliggende organen.

lees meer

Afdeling Genetica

De afdeling Genetica behandelt en onderzoekt erfelijke aandoeningen bij patiënten en hun familie. lees meer

Afdeling Spoedeisende Hulp

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de SEH. Ons team van specialisten staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer

Afdeling Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. Naast de zorg voor patiënten houden we ons ook bezig met onderwijs en onderzoek.

lees meer

Afdeling Hematologie

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. lees meer

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname).

lees meer

Afdeling Neurochirurgie

De afdeling Neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, hersenschedel, schedelbasis, hersenzenuwen, het ruggenmerg, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel.

lees meer

Afdeling Orthopedie

Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiënten met bijvoorbeeld slijtage van het heup- of kniegewricht, artrose, botkanker of een dwarslaesie.

lees meer

Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken. lees meer

Afdeling Neonatologie

Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt of aangeboren afwijkingen hebben.

lees meer

Afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

De afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde houdt zich bezig met beeldvorming en behandeling van diverse aandoeningen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet