Personen Geert-Jan van Geffen

Profiel

dr. Geert-Jan van Geffen
BIG-nummer: 19044472101


Functie(s)

  • anesthesioloog/MMT arts

Geert-Jan van Geffen principal clinician

Patiënten en met name kinderen zijn vaak angstig voor een operatieve ingreep. Anesthesioloog Geert-Jan van Geffen gaat daarom de Comfort Talk in het hele Radboudumc introduceren. lees meer

Geert-Jan van Geffen principal clinician

Patiënten en met name kinderen zijn vaak angstig voor een operatieve ingreep. Anesthesioloog Geert-Jan van Geffen gaat daarom de Comfort Talk in het hele Radboudumc introduceren. Dat is een innovatieve, niet medicamenteuze behandeling van pijn en angst door middel een empathische communicatie techniek met zelfontspanning of hypnose. Belangrijk daarbij is de positieve taal van artsen;  de wijze waarop zij iets zeggen tegen de patiënt is heel bepalend voor de beleving van angst en pijn. Geert-Jan heeft ook andere patiëntvriendelijke innovaties geïntroduceerd, zoals het gebruik van echografie bij het plaatsen van moeilijke infusen en zenuwblokkades voor pijnbestrijding. 

Voor deze inspanningen heeft de Raad van Bestuur hem benoemd tot Principal Clinician. Principal Clinician is het predicaat voor zorgverleners die voorlopen in het vernieuwen van de patiëntenzorg en daarmee het voortouw nemen in de ontwikkeling en realisatie van de Radboudvisie.
  • Medewerkers
  • Intranet