Personen Geeske Peeters

Profiel

dr. Geeske Peeters

0243617397
contact


Over Geeske Peeters

Dr Geeske Peeters is als epidemioloog geïnteresseerd in het optimaliseren van fysiek en cognitief functioneren, en het voorkomen van functionele achteruitgang, vallen en dementia. Haar onderzoek binnen het Radboudumc richt zich op het voorkomen van eenzaamheid en het meten van fysieke weerbaarheid. Ander werk betreft de ontwikkeling van een communicatiehulpmiddel om aandacht te vragen voor risicofactoren voor dementie. Dit werk doet zij in samenwerking met collega’s uit Cuba, Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. Geeske werkt ook als onderzoekscoördinator voor het Radboudumc Alzheimer Centrum. In deze rol faciliteert zij samenwerking op onderzoekvlak tussen de afdelingen en groepen die samen het Alzheimer centrum vormen.

Geeske heeft expertise in het werken met longitudinale data analyse van cohort studies. Haar vaardigheden omvatten data harmonisatie en het koppelen van data uit verschillende bronnen, zoals het koppelen van cohort data met administratieve data (bijvoorbeeld farmaceutische data, ziekenhuisopnamedata en de Australische national joint replacement registry data).

Geeske is Senior Atlantic Fellow for Equity in Brain Health en ontving een 2-jarge fellowship (2016-2018) van de Global Brain Health Institute, een samenwerking tussen de University of California, San Francisco en Trinity College Dublin. Geeske is adjunct fellow en visiting researcher bij The Irisch Longitudinal Study on Ageing (TILDA), Trinity College Dublin.


Functies

  • postdoc geriatrie

Nevenfuncties

  • Onderzoekscoordinator Radboudumc Alzheimver Centrum
  • Adjunct fellow & visiting researcher TILDA study, Trinity Collge Dublin