Personen Gert Meijer

Profiel

prof. dr. Gert Meijer
BIG-nummer: 49022785602


Over Gert Meijer

Gert Meijer is hoogleraar Orale Implantologie en hoofd van de afdeling Implantologie en Parodontologie van het Radboudumc. lees meer

Over Gert Meijer

Gert Meijer is hoogleraar Orale Implantologie en hoofd van de afdeling Implantologie en Parodontologie van het Radboudumc. Als mond- en kaakchirurg is hij ook actief bij de afdeling Mond- en Kaakchirurgie (hoofd: prof. Dr. S.J. Berg├ę).

Zijn dagelijkse activiteiten omvatten het volledige scala van de reconstructieve chirurgie, met name rondom endossale implantaten. Hij bouwde een uitgebreide klinische ervaring op, zoals uitsluitend kan worden verkregen in een universitair ziekenhuis. Als ervaren docent richt hij zich op onderwerpen van botreconstructie in combinatie met orale implantaatbehandeling. Verder is Meijer geïnteresseerd in beeld-fusie, e.q. het plaatsen van 3D-stereofotogrammetrie op een kegelbundel CT-gegevensset om optimale planning voor endosseuze intra- en extra-orale implantaten mogelijk te maken; hij is mede-ontwikkelaar in het '3D computer geleide implantatieplaatsingsprogramma'.

Daarnaast heeft Meijer ruime ervaring met fundamenteel botonderzoek, biologisch gedrag van bottransplantaties, bot-biomateriaal interfaceverschijnselen, botcelculturen, osteoblast en osteoclastreacties op biomaterialen, botbinding en biologische afbraak van biomaterialen. Hij voerde een van de eerste menselijke onderzoeken uit, waarbij intra-orale defecten werden gereconstrueerd met weefselgemonteerd bot. Hij is een internationaal bekende docent en heeft meer dan 100 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

Functies

  • Met toestemming aanwezig
  • Medewerkers
  • Intranet