Personen Kris Vissers

Profiel

prof. dr. Kris Vissers
BIG-nummer: 89043600601


Over Kris Vissers

Kris Vissers is Anesthesioloog -Pijnspecialist & consulent Palliatieve Zorg, hoogleraar Pijn en Palliatieve Geneeskunde sinds 2005. lees meer

Over Kris Vissers

Kris Vissers is anesthesist, hoogleraar Pijn- en Palliatieve Geneeskunde en voorzitter van het Radboud Expertisecentrum Pijn en Palliatieve Geneeskunde. Ook is hij voorzitter van het verbeteringsprogramma Acute Pain Care van hetRadboudumc.

In 1993 behaalde hij zijn diploma in medische wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen (België) en zijn afstuderen als anesthesist aan de Universiteit van Antwerpen en de Katholieke Universiteit van Leuven (België). Hij specialiseerde zich in pijnmanagement in Leuven en Nijmegen, met Prof. Dr. H. Adriaensen, Prof. Dr. H. van Aken, Prof. Dr. L. Booij en Prof. Dr. B. Crul. Vanaf 1995 was hij staflid van het aan de universiteit gelieerde ziekenhuis Oost-Limburg, Genk, België, waar hij het multidisciplinaire pijncentrum oprichtte. Hij was op bezoek als consultant voor de palliatieve zorgeenheid en het ziekenhuisteam. Hij was consultant voor de thuiszorgorganisatie in palliatieve zorg "Pallium" in Limburg (B).

Hij behaalde zijn Ph.D. in de medische wetenschappen in 2004 aan het Radboudumc. Ook studeerde hij af als Fellow in Interventional Pain Practice voor het World Institute of Pain (U.S.A.) in 2004.

Sinds 2005 is hij hoogleraar Pijn en palliatieve geneeskunde. Hij is President Elect van het World Institute of Pain, Honorary Secretary of the Benelux Chapter of the World Institute of Pain, de eerste voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Multidisciplinaire Palliatieve Zorg Professionals (onderdeel van de European Association of Palliative Care, EAPC) en bestuurslid van de Dutch Pain Society (onderdeel van IASP).

Zijn voornaamste onderzoeksinteresses zijn (1) translationele benadering en onderzoek naar neuropathische pijn, (2) praktische en ethische toepassing van palliatieve sedatie, (3) proactieve zorg en identificatie van patiënten in een palliatief traject, (4) kwaliteitsindicatoren van de organisatie en praktijk van pijn en palliatieve geneeskunde, (5) e-health en telegeneeskunde in transmurale zorgprogramma's (6) besluitvorming in palliatieve zorg en end-of-life en (7) de beschrijving van competenties en prestaties voor het onderwijs en de opleiding in pijn en palliatieve geneeskunde.

Samen met zijn jonge onderzoeksgroep verkreeg hij externe financieringsbronnen voor grote onderzoeksprojecten in pijn en palliatieve zorg (Europall, 7e kader, ZonMw, NWO, KWF, STW).

Hij is auteur van meer dan 160 publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften en heeft bijgedragen aan meer dan 20 studieboeken. Hij draagt ​​bij aan lokaal en nationaal onderwijs met reguliere artikelen in Belgische en Nederlandse tijdschriften voor artsen en voor het lekenpubliek. Hij wordt vaak gevraagd als spreker tijdens nationale en internationale congressen en onderwijscursussen. Hij is promotor van 26 PhD-studenten in zijn onderzoeksgebied. Hij organiseerde 7 internationale congressen en workshops. Hij was lid van verschillende wetenschappelijke comités van congressen.

Functie(s)

 • anesthesioloog-pijnspecialist

Onder­scheidingen

 • 2011: Derde beste posterprijs op de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, Pain Sectin Congres (NVA sectie Pijn - VVAP congres), Brugge
 • 2011: Beste posterprijs op de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, Congres Pain Section (NVA sectie Pijn - VVAP), Brugge
 • 2011: Beste posterprijs EAPC congres, Glasgow
lees meer

Onder­scheidingen

 • 2011: Derde beste posterprijs op de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, Pain Sectin Congres (NVA sectie Pijn - VVAP congres), Brugge
 • 2011: Beste posterprijs op de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, Congres Pain Section (NVA sectie Pijn - VVAP), Brugge
 • 2011: Beste posterprijs EAPC congres, Glasgow
 • 2011: Derde beste posterprijs EAPC-congres, Glasgow
 • 2009: Beste posterprijs op het Nationale Congres van Huisartsen in Nederland
 • 2000: Best Poster Award, 12e wereldcongres van anesthesisten, Montréal (co-auteur van "Cerebrale IL-6 productie en tijdelijke arterie-uitsnijding tijdens hersenaneurisma-operatie")
 • 1999: Best Free Paper, 7e ESRA-congres, Istanbul. "De effecten van injecties van cervicale epidurale steroïden / lidocaïne op de longfunctie bij patiënten met cervicobrachialgia" (co-auteur)

Researchfunctie

 • full professor
 • Medewerkers
 • Intranet