Personen Marielle Vehmeijer-Heeman

Profiel

dr. Mariëlle Vehmeijer-Heeman
BIG-nummer: 09049341501Over Mariëlle Vehmeijer-Heeman

In 2016 heeft Dr Marielle Vehmeijer, chirurg, de opdracht aangenomen om het expertisecentrum voor kinderbrandwondenzorg op te richten. Dr Vehmeijer is als staflid werkzaam binnen de afdeling plastische chirurgie. Samen met ETB-BISLIFE (multi tissue center) en het onderzoeksteam verricht ze onderzoek naar de verschillende mogelijkheden voor het gebruik van Glyaderm, een dermaal substituut. Sinds de start in 2021 maakt ze deel uit van de Global Burns Research Steering Group. This project will aim to find answers to the most important research questions in burn care across the world. In samenwerking met het 3d Lab en de Health Academy heeft Marielle een nieuwe onderwijsmethode geintroduceerd dmv AUgmented Reality (YouTube, innovaties in beeld-Augmented Reality voor onderwijs, Nederlandse Vereniging voor Heelkunde). Ze is medeauteur van het boek "Pas op Kijk uit, voorkom de meest voorkomende kinderongevallen"', uitgegeven door Spectrum in 2014, waarbij er meer dan 10.000 exepmplaren zijn verkocht en meer dan 400k media is gegenereerd.

Dr Vehmeijer heeft twee niches en is opgeleid als (laparoscopisch) colorectaal chirurg en als brandwonden chirurg. Zij is tevens werkzaam als chirurg bij de XpertClinics (proctologie), locatie Amsterdam en is sinds 2022 voorzitter van de Medical Council bij Equipe Zorgbedrijven, de VHBC (Value Based Healthcare) keten. SInds 2019 is zij lid van de internationale advisory board van de Clinician Engineer Hub: Deze internationale hub brengt zorgprofessionals en ingenieurs samen. Van 2015-2020 was Marielle voorzitter van de advisory board van Siilo, een medtech bedrijf. Siilo is de beveiligde messenger van de zorgprofessionals.

Lidmaatschappen: Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, Nederlandse Verenging voor Brandwondenzorg, European Burns Association, International Society of Burn Injuries, Dutch Society of Colorectal Surgery en de European Society of Coloproctology.


Functie(s)

  • plastisch chirurg

Onder­scheidingen

  • In 2020 is dit onderwijs uitgekozen tot het meest innovatieve onderwijs vanuit de NVvH. (YouTube, innovaties in beeld-Augmented Reality voor onderwijs, Nederlandse Vereniging voor Heelkunde).
  • International Safety Media Award (WHO), Finland 2016
  • Medewerkers
  • Intranet