Personen Marjolijn Ligtenberg

Profiel

prof. dr. Marjolijn Ligtenberg


Over Marjolijn Ligtenberg

Marjolijn Ligtenberg is hoogleraar Molecular Tumor Genetics en hoofd van de Laboratory Tumor Genetics. lees meer

Over Marjolijn Ligtenberg

Sinds 2017 is Marjolein Ligtenberg hoogleraar Moleculaire Tumorgenetica aan het Radboudumc. Ze is hoofd van het laboratorium Tumorgenetica en Principal Investigator bij het Radboud Institute for Molecular Life Sciences. Haar onderzoek richt zich op het gebruik van tumorgenetische informatie om kanker vroeg op te sporen en patiënten behandeling op maat te geven. De behandeling kan steeds vaker worden afgestemd op de genetische kenmerken van de tumor en de patiënt.

Marjolijn Ligtenberg (Dongen, 1962) studeerde Biologie aan de Universiteit Utrecht. Van 1986 tot 1993 werkte zij op het Nederlands Kanker Instituut. In 1991 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar de genetische achtergrond en functie van een tumormarker.

In 1993 kwam ze naar Nijmegen als postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Genetica. Ze is staflid van de afdelingen Genetica en Pathologie en oprichter van het interdepartementale Laboratorium Tumorgenetica in het Radboudumc, waar de diagnostiek van erfelijke kanker en verworven tumorgenetische kenmerken is geïntegreerd.

Functies

  • hoogleraar Moleculaire Tumorgenetica
  • Medewerkers
  • Intranet