Personen Maroeska te Loo

Profiel

dr. Maroeska te Loo
BIG-nummer: 9048113101Over Maroeska te Loo

Sinds 2005 werk ik als vast staflid op de afdeling kindergeneeskunde. Als kinderarts, kinderhematoloog en klinisch farmacoloog hou ik me vooral bezig met kinderen met een onderliggend hematologisch probleem en de daarbij behorende medicamentueze behandeling. Dit kan betekenen dat er sprake is van een verhoogde bloedingsneiging zoals bij hemofilie patienten het geval is, maar het kan ook zijn dat er juist sprake is van een verhoogde stollingsneiging en je dus risico loopt op het krijgen van een trombose been of longembolieen. Als kinderhematoloog maak ik deel uit van het hemofiliebehandelcentrum Nijmegen-Eindhoven-Maastricht. Tevens ben ik opleider kinderhematologie voor onze regio en ben vanuit ons centrum vertegenwoordiger in het dagelijks bestuur van de sectie kinderhematologe landelijk. Naast clinicus, opleider ben ik ook onderzoeker. Het onderzoek wat ik doe is gedreven door de klinek van de patient. Mijn grote drijfveer daarbij is de zorg voor de pediatrische patient te verbeteren waarbij ik gezien mijn achtergrond als klinisch farmacoloog dit probeer te bereiken door onze kennis over nieuwe medicatie maar ook medicatie die al heel lang wordt voorgeschreven te verbeteren. Tot op heden is ruim 60-80% van de medicatie die aan kinderen wordt gegeven onvoldoende onderzocht waardoor er onzekerheid bljift over de effectiviteit van de behandeling maar ook de mogelijke bijwerkingen die ongewenst kunnen optreden.  Sinds januari 2018 ben ik benoemd tot junior Principal Investigator vanuit het Radboudumc. Momenteel superviseer ik vijf verschillende onderzoekslijnen waarbij de focus van al deze onderzoekslijnen ligt op het verbeteren van de medicamenteuze behandeling van een zeldzame ziekte die binnen de speerpunten van het Radboudumc liggen (Expertise centrum Rare bleeding disorders (Noonan, Hemofilie), expertise centrum HECOVAN (vaatmalformaties), Farmacogenetica (rare cancers). Door het verkrijgen van meer inzicht in de pathofysiologie en de genetische aspecten hoop ik toekomstgericht een bijdrage te kunnen leveren in betere behandelopties voor deze kinderen.


Functie(s)

 • kinderhemato-oncoloog

Onder­scheidingen

 • Supervisor of the Year 2019 RIHS Radboudumc
 • 2019 Clinical Research Award Bayer International
 • 2012-2019 Several Group Awars for the research line Pharmacogenetics in Osteosarcoma e.g for the research line pharmacogenetics in osteosarcoma patients
lees meer

Onder­scheidingen

 • Supervisor of the Year 2019 RIHS Radboudumc
 • 2019 Clinical Research Award Bayer International
 • 2012-2019 Several Group Awars for the research line Pharmacogenetics in Osteosarcoma e.g for the research line pharmacogenetics in osteosarcoma patients
 • 2017 RIHS junioronderzoekerronde Genetics of Osteosarcoma (GO): Towards personalized treatment of osteosarcoma
 • 2016 ZonMw & Pfizer . 'Treatment of congenital vascular malformations using Sirolimus: improving quality of Life'.
 • 2016 Improving quality of Life of patients with medulloblastoma or low grade glioma: a pharmacogenetic approach
 • 2014 Project: AXL inhibition in pediatric Ewing sarcoma models, the proof of concept (KIKA project 2014-UMCN145)
 • 2012 ZonMw Relevance of germline genetic variations for treatment
 • 2011 Kika Project Pharmacogenetics in osteosarcoma
 • 2002 Awarded by the Dutch Society of Pediatrics (Price Best Young Investigator in Pediatrics, price for all achievements in research
 • 2001 Awarded by the Dutch Society of Thrombosis and Hemostasis (best research)

Researchfunctie

 • researcher

Verbonden aan


Afdeling Oogheelkunde

De afdeling Oogheelkunde onderzoekt en behandelt patiënten met aandoeningen van het oog en de omliggende organen.

lees meer

Afdeling Genetica

De afdeling Genetica behandelt en onderzoekt erfelijke aandoeningen bij patiënten en hun familie. lees meer

Afdeling Spoedeisende Hulp

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de SEH. Ons team van specialisten staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer

Afdeling Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. Naast de zorg voor patiënten houden we ons ook bezig met onderwijs en onderzoek.

lees meer

Afdeling Hematologie

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. lees meer

Afdeling Mond-Kaak-Aangezichts­chirurgie

De specialisten van de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie behandelen voornamelijk ziektes en afwijkingen van mond, kaak en aangezicht. Wij behandelen zowel poliklinisch (dagbehandeling) als klinisch (met opname).

lees meer

Afdeling Neurochirurgie

De afdeling Neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, hersenschedel, schedelbasis, hersenzenuwen, het ruggenmerg, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel.

lees meer

Afdeling Orthopedie

Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiënten met bijvoorbeeld slijtage van het heup- of kniegewricht, artrose, botkanker of een dwarslaesie.

lees meer

Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken.

lees meer

Afdeling Neonatologie

Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt of aangeboren afwijkingen hebben.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet