Personen Martin Gotthardt

Profiel

prof. dr. Martin Gotthardt
BIG-nummer: 39063089801


Over Martin Gotthardt

Doel van het onderzoek van de groep is de ontwikkeling van nieuwe op peptiden gebaseerde radiofarmaceutica met een focus op diabetes en tumoren van neuro-endocriene oorsprong.

lees meer

Over Martin Gotthardt

Doel van het onderzoek van de groep is de ontwikkeling van nieuwe op peptiden gebaseerde radiofarmaceutica met een focus op diabetes (bepaling van beta-celmassa) en tumoren van neuro-endocriene oorsprong.

Diabetes: een niet-invasieve methode voor kwantificering en karakterisering van de beta-celmassa van de alvleesklier zou ons begrip van de pathofysiologie van diabetes verbeteren en therapiebewaking mogelijk maken. We willen daarom zeer beta-cel-specifieke radiotracers ontwikkelen en karakteriseren.

Tumoren: neuro-endocriene tumoren zijn moeilijk te lokaliseren en te behandelen. We willen specifieke radioactief gelabelde moleculen ontwikkelen en karakteriseren die de diagnose van lokalisatie en therapie van tumoren en metastasen verbeteren en de bescherming van nieren in peptide-receptor radiotherapie verbeteren. Tot op heden ontbreken methoden voor exacte karakterisatie van alvleesklierkanker voor de stratificatie van patiënten. Samen met de afdelingen pathologie en chirurgie werken we aan een interdisciplinair project voor de ontwikkeling van geoptimaliseerde beeldvormingsstrategieën om pancreaskanker beter te diagnosticeren en te karakteriseren, gericht op het leveren van informatie voor individuele voorspelling van de optimale therapeutische aanpak.

Martin Gotthardt heeft het EU FP 7-project "BetaImage" (2008-2013) gecoördineerd en coördineert momenteel de EU KP7-projecten "BetaTrain" en "BetaCure".
 

Functies

  • Hoogleraar Nucleaire geneeskunde
  • Medewerkers
  • Intranet