Personen Tanya Bisseling

Contact

dr. Tanya Bisseling
maag-, darm-, en leverarts


Tanya Bisseling maag-, darm-, en leverarts

Dr. Tanya Bisseling richt haar medische zorg binnen de Maag-, Darm-, Leverziekten voornamelijk op diegenen met een erfelijk risico op het ontwikkelen van kanker in het maag-darmkanaal.

lees meer

Tanya Bisseling maag-, darm-, en leverarts

Dr. Tanya Bisseling richt haar medische zorg binnen de Maag-, Darm-, Leverziekten voornamelijk op diegenen met een erfelijk risico op het ontwikkelen van kanker in het maag-darmkanaal. Binnen de algemene oncologische zorg, draagt zij bij aan het zorgpad voor patiënten met slokdarmcarcinoom en pancreascarcinoom. Zij verricht onder meer de endo-echografieën (EUS).
 
 “Een erfelijk bepaald risico om kanker te ontwikkelen kan bedreigend voelen. Ieder individu ervaart dit op zijn eigen manier. Het is belangrijk om deze groep mensen persoonsgericht te begeleiden. Met het team familiaire tumoren waar ik deel van uitmaak, hebben wij als doel om laagdrempelige en persoonlijke zorg te bieden. De grootste groep mensen betreft diegenen met net Lynch syndroom. Andere aandoeningen zijn de familiaire poliepsyndromen, waaronder de (attenutated) familiaire adenomateuze polyposis (FAP),  de MutYH polyposis (MAP), het Peutz Jeghers syndroom, Juveniele polyposis, het  PTEN  hamarthomen tumor syndroom (PHTS; voorheen Cowden syndroom). Daarnaast richt zij zich op de erfelijke (CDH1)  en familiaire maagkanker.”

Loopbaan

  • Staflid Maag-, Darm-, Leverziekten in het RadboudUMC te (2011-heden)
  • Docent Faculteit Geneeskunde (2009-heden)
  • Junior Principle Lecturer (2015-heden)

Opleiding

Dr. Tanya Bisseling doorliep haar volledige opleiding en promotie aan het RadboudUMC te Nijmegen. In 2004 promoveerde zij.

lees meer

Opleiding

  • Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen  (1989-1997)
  • Promotie: ‘The fetoplacental circulation in health and disease' aan het RadboudUMC te Nijmegen  (november 2004)
  • Opleiding Maag-, Darm-, Leverzeikten in het RadboudUMC te. (2005-2011)


Nevenfuncties

  • Junior Principle Lecturer aan Radbouduniversiteit Nijmegen
  • Lid diverse toetscomissies Factulteit der Medische Wetenschappen
  • Coördinator onderwijs gastro-enterologisch gerichte onderwijsmodules