Projecten TOPFIT

TOPFIT Twee jaar langer gezond

TOPFIT is een groot samenwerkingsverband van universiteiten, ziekenhuizen, hogescholen en mbo-instellingen in Gelderland en Overijssel. read more

TOPFIT Twee jaar langer gezond

TOPFIT is een groot samenwerkingsverband van universiteiten, ziekenhuizen, hogescholen en mbo-instellingen in Gelderland en Overijssel. Door onze krachten te bundelen willen we ziekte een stap voor zijn, zodat mensen langer gezond, fit en actief blijven.

De kern van TOPFIT bestaat uit 11 vaste partners: Radboudumc, Radboud Universiteit, Universiteit Twente, Rijnstate, MST, Sint Maartenskliniek, ZGT, Saxion, HAN, ROC van Twente, Landstede mbo.

Twee jaar langer gezond

TOPFIT heeft als missie om twee extra gezonde levensjaren te winnen voor iedereen in Oost-Nederland. Daarom richten we ons binnen deze samenwerking op preventie, want een fit en actief leven helpt ons om langer gezond te blijven.

Dat willen we bereiken door nieuwe inzichten en kennis uit zorg, wetenschap en samenleving te vertalen naar toepassingen, therapieën, onderwijs en advies. TOPFIT zoekt daarom verbinding met iedereen die zich inzet voor een gezonder leven: van inwoner tot arts, van ondernemer tot onderzoeker.


Uitdagingen

We willen onze doelen bereiken door het oppakken van vijf uitdagingen ('prevention challenges'). read more

Uitdagingen

We willen onze doelen bereiken door het oppakken van vijf uitdagingen ('prevention challenges'). Dat zijn strategische uitdagingen die geen van de TOPFIT partners alleen kan oppakken, en daarom als gezamenlijke uitgangspunten gekozen zijn:

 1. We betrekken inwoners vanaf het begin bij onderzoek, innovatie en implementatie van resultaten en toepassingen.
 2. We realiseren effectieve en efficiënte oplossingen voor het voorspellen van ziektes in een vroeg stadium.
 3. We zorgen dat zorgoplossingen met behulp van nieuwe technologie op afstand toegepast kunnen worden, bij mensen thuis.
 4. We leiden de professionals van de toekomst op: health-professionals met kennis van technologie en tech-professionals met kennis van de zorg.
 5. We zoeken samen naar verdienmodellen voor preventie en gezondheidsbevordering zodat op termijn aandacht en investeringen verschuiven van ziekte naar gezondheid.

Missie­programma's

We werken samen in missieprogramma’s gericht op ziektebeelden en gezondheidsproblemen waar iedereen mee te maken kan krijgen. Hier vinden onderzoekers, ontwikkelaars en professionals elkaar om oplossingen te bedenken die helpen ziektes op te sporen, te voorkomen of af te remmen.
 • Stress en mentale gezondheid
 • Bewegingsaandoeningen
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten
 • Nierziekten
 • Medewerkers
 • Intranet