Verwijsprocedure

Huisartsen: In Zorgdomein kunt u kiezen voor locatie Radboudumc (Nijmegen). Cardiologen/longartsen: long- en hartchirurgie verwijst u naar de Cardio-thoracale Chirurgie. Voor een spoedverwijzing neemt u telefonisch contact op met de dienstdoende longarts.

lees meer

Verwijsprocedure

  • Reguliere verwijzing: na ontvangst van een verwijsbrief wordt de patiënt automatisch opgeroepen voor een afspraak.
  • Verwijzing via Zorgdomein: na ontvangst van een verwijsbrief wordt de patiënt automatisch opgeroepen voor een afspraak. Kies in Zorgdomein voor Radboudumc.
  • Voorrangsverwijzing (patiënt moet binnen twee weken worden gezien): verwijzer neemt contact op met de dienstdoende specialist om te overleggen en een afspraak te maken: (024) 685 92 31.
  • Spoedverwijzing (patiënt moet vandaag of morgen worden gezien): verwijzer neemt contact op met de dienstdoende specialist om te overleggen en een afspraak te maken: (024) 685 92 31.


Contact­gegevens voor verwijzers

Locatie Radboudumc (Nijmegen)


Overleglijn verwijzers
024 361 4579 (kantoortijden)
024 361 7417 / 024 361 4590  (buiten kantoortijden)

Dienstdoende longarts
06 1188 5303 (tijdens kantoortijden)


Verandering in zorgaanbod Longziekten

9 mei 2017 De afdeling Longziekten van het Radboudumc richt zich vanaf heden op complexe academische longzorg en dus op specifieke diagnosegroepen. Dit heeft gevolgen voor uw verwijzing. lees meer

Voorrangs­verwijzing

Patiënt moet binnen twee weken worden gezien: u neemt contact op met de dienstdoende specialist om te overleggen en een afspraak te maken: (024) 685 92 31.

Spoedverwijzing

Patiënt moet vandaag of morgen worden gezien: u neemt contact op met de dienstdoende specialist om te overleggen en een afspraak te maken: (024) 685 92 31.

Verwijzen naar longrevalidatie


Longrevalidatie verwijzen

U bent longarts en wilt uw patiënt verwijzen naar het longrevalidatieprogramma.

lees meer

Kinder­longrevalidatie verwijzen

U bent kinderarts en wilt uw patiënt verwijzen naar ons poliklinisch revalidatieprogramma voor kinderen: RAAcK Actief! lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet