Afdelingen Apotheek Radboud Apotheek

Over de Radboud Apotheek

De Radboud Apotheek is een openbare apotheek die 24 uur per dag en 7 dagen per week open is. Iedereen kan bij de Radboud Apotheek terecht met recepten, voor zelfzorgmiddelen en vragen over medicijnen.

lees meer

Over de Radboud Apotheek

De Radboud Apotheek is een openbare apotheek die 24 uur per dag en 7 dagen per week open is. Bent u onder behandeling in het Radboud en gaat u – in overleg met uw behandelend arts – medicijnen gebruiken? Maak dan gebruik van de Radboud Apotheek. U kunt hier terecht met al uw recepten, zelfzorgmiddelen en vragen over medicijnen.

Voor wie?

 • Alle patiënten van het Radboudumc die niet zijn opgenomen.
 • Bezoekers
 • Medewerkers
 • Studenten
 • Inwoners van de regio Nijmegen
U kunt de Radboud Apotheek ook als vaste apotheek kiezen.

Wat biedt de Radboud Apotheek?

 • Volledig apotheekassortiment, afgestemd met voorschrijvers van het Radboudumc
 • Advies over het gebruik van uw medicatie
 • Dienstfunctie voor patiënten uit de regio Nijmegen
 • Mogelijkheid om medicatie snel, veilig en makkelijk af te halen uit een medicijnen afhaalsysteem
 • Mogelijkheid tot gratis bezorging aan huis
 • Specialistische zorg voor diverse aandoeningen

Uitwisselen medicatiegegevens

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een apotheek of huisarts, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP. Als u daar toestemming voor geeft, informeert uw zorgverlener het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend. Via www.ikgeeftoestemming.nl kunt u toestemming regelen voor het electronisch beschikbaar stellen van uw medicatiegegevens.

HKZ-certificering

De Radboud Apotheek is HKZ gecertificeerd. Dit betekent dat onze werkwijze en zorgverlening voldoen aan de kwaliteitseisen die zijn vastgelegd door de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ), waarin ook de ISO 9001:2008 normen zijn opgenomen. We werken volgens vastgestelde procedures en protocollen. Door regelmatige interne toetsing werken wij aan voortdurend aan het optimaliseren van onze dienstverlening. Ook vindt er jaarlijks een toetsing plaats door een extern instituut.


Voordelen van de Radboud Apotheek

Wij bieden...

 • Een volledig apotheekassortiment, afgestemd met voorschrijvers van het Radboudumc.
 • Advies over het gebruik van uw medicatie.
 • De mogelijkheid om medicatie snel, veilig en makkelijk af te halen uit een medicijnen afhaalsysteem.
 • De mogelijkheid tot gratis bezorging aan huis.
 • Specialistische zorg voor diverse aandoeningen.
 • Betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP).

De Radboud Apotheek...

 • Is gespecialiseerd in het begeleiden van het opname- en ontslagtraject
 • Heeft veel kennis van specialistische geneesmiddelen
 • Levert steriele medische hulpmiddelen voor thuisgebruik
 • Zet in op medicatieveiligheid en goede voorlichting
 • Is HKZ gecertificeerd.

Kosten

De kosten van uw recept kunnen wij in veel gevallen doorsturen naar uw zorgverzekeraar. Wanneer u zelf moet betalen, informeren wij u daarover.

lees meer

Kosten

De kosten van uw recept kunnen wij in veel gevallen doorsturen naar uw zorgverzekeraar. Wanneer u zelf moet betalen, informeren wij u daarover. Onze apotheek is 24 uur per dag geopend. In de avond, nacht en op zon- en feestdagen hanteren apotheken een hoger tarief voor de afhandeling van uw recept. Meer informatie hierover leest u op www.apotheek.nl.

Contact

Afdeling Apotheek

(024) 361 91 91
contact

Faxnummer

(024) 361 95 97


Naar Radboud Apotheek

Ingang: Hoofdingang
Route: 459

bekijk route

Naar Radboud Apotheek

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 459

Onze werkwijze


Robots

Twee geavanceerde robots selecteren snel en nauwkeurig de medicijnen die u nodig hebt. Hierdoor hebben de apothekersassistenten alle tijd om u voor te lichten over het juiste gebruik van de medicijnen en om uw vragen te beantwoorden.

Hoe krijgt u de medicijnen?

U kunt uw recept afgeven bij de Radboud Apotheek. Als een medicijn nog bereid moet worden, laten wij het later kosteloos bij u thuis bezorgen. Uw arts kan uw recept ook faxen naar de Radboud Apotheek.

Verzekerings­bewijs

Neem de eerste keer uw verzekeringsbewijs mee naar de Radboud Apotheek. Daarmee schrijft u zich in. Wij kunnen dan rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar.

Medicijn­gebruik

Geef aan de Radboud Apotheek door welke medicijnen u gebruikt, voordat u naar het Radboudumc komt. Denk daarbij ook aan uw zelfzorgmedicijnen.

lees meer

Medicijn­gebruik

Geef aan de Radboud Apotheek door welke medicijnen u gebruikt, voordat u naar het Radboudumc komt. Denk daarbij ook aan uw zelfzorgmedicijnen. Wij controleren met deze informatie of uw medicijnen niet met elkaar conflicteren (of u ze naast elkaar kunt gebruiken). Raadpleeg eventueel de apotheek in uw regio voor uw precieze medicijngebruik. Onderstaand formulier kunt u kosteloos naar ons opsturen. Wij zorgen voor een zorgvuldige en vertrouwelijke verwerking van uw gegevens.

Regio-apotheek en huisarts

Hebt u medicijnen gehaald bij de Radboud Apotheek, dan krijgt u een overzicht mee met uw actuele medicatie. De Radboud Apotheek brengt de apotheek (of apotheekhoudend huisarts) in uw regio op de hoogte van de aan u verstrekte medicatie.

Ontslag­medicatie

Uw behandelend arts kan met het ontslagrecept de ontslagmedicatie aan ons doorgeven. Dit zijn de geneesmiddelen die u – na ontslag uit het ziekenhuis – thuis gaat gebruiken. De arts kan deze medicatie ook via de fax doorgeven.

Bezorgen

Wij bezorgen geneesmiddelen bij u thuis. Wordt u ontslagen uit het ziekenhuis? Dan kunnen wij de geneesmiddelen ook op uw ziekenhuisafdeling bezorgen.

Kwaliteit

De Radboud Apotheek doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Kwaliteit en service zijn onze speerpunten.

lees meer

Kwaliteit

De Radboud Apotheek doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Kwaliteit en service zijn onze speerpunten. Heeft u toch een klacht of een opmerking, dan horen wij het graag. Wij doen ons uiterste best fouten te herstellen of klachten weg te nemen. Bovendien registreren wij onze gemaakte fouten en gemelde klachten. Dat doen we om onze dienstverlening te kunnen verbeteren.

Bent u na het bespreken van uw klacht nog steeds ontevreden? Dan kunt u uw klacht laten behandelen door de Klachtencommissie Openbare Apotheek. 

Privacy

De Radboud Apotheek houdt rekening met uw privacy. Wij helpen u in onze apotheek bijvoorbeeld zo vlot en discreet mogelijk.

lees meer

Privacy

De Radboud Apotheek houdt rekening met uw privacy. Wij helpen u in onze apotheek bijvoorbeeld zo vlot en discreet mogelijk. Wilt u eens wat uitgebreider overleggen met de apotheker of een van de medewerkers? Dan kunt u terecht in onze spreekkamer. Wij houden ons ook aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. In de Radboud Apotheek houden wij uw gegevens bij in uw patiëntendossier. U mag dit dossier altijd inzien om gegevens aan te vullen en te corrigeren. Verder kunnen alleen de bevoegde apotheekmedewerkers en uw arts(en) bij uw gegevens. Zij gebruiken die gegevens bovendien alleen als dat belangrijk is voor uw gezondheid, dus nooit voor commerciële doeleinden.