Afdelingen Intensive Care mijnIC Nieuws Menskracht in Beweging krijgt subsidie vanuit Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht

12 december 2022

IC/MC-verpleegkundigen van het Radboudumc hebben een ontwikkelprogramma voor zichzelf in de steigers gezet, Menskracht in Beweging, om zichzelf als professional in hun kracht te zetten. Het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht ziet de meerwaarde van dit programma en heeft hiervoor een subsidie van €50.000 toegezegd. Een mooie stimulans voor de IC/MC-verpleegkundigen om in 2023 in volle vaart met dit programma aan de slag te gaan.

Margot Leenders is IC-verpleegkundige en één van de kartrekkers van dit programma. Margot: “De rol van verpleegkundigen is heel belangrijk voor de inhoud van kwalitatief goede zorg. De kennis die de verpleegkundige heeft, moet een grotere rol gaan spelen. Niet alleen in de besluitvorming over de behandeling van een patiënt, maar ook in de beleidsmatige keuzes die de organisatie maakt. De rol van verpleegkundigen wordt daarmee meer evenwaardig aan de rol van medisch specialisten en managers. Dat vraagt van verpleegkundigen meer eigenaarschap, zeggenschap, vitaliteit en veerkracht. Ook artsen en managers moeten hierin meegroeien. De naam van ons programma, Menskracht in Beweging, verwoordt precies wat we willen bereiken: we zetten ons als mens, als individu en als groep in onze kracht. Waarom? Omdat we erin geloven dat dit leidt tot betere zorg, tot meer werkvreugde en tot meer vitaliteit.”

Kijk voor meer informatie op www.radboudumc.nl/menskracht

  • Medewerkers
  • Intranet