Instructies invoeren eetverslag

Onderstaande richtlijnen zijn opgesteld om u te helpen bij het invullen van het eetverslag. Lees ze goed door voordat u met het invullen begint. 
  • Noteer op de eerste bladzijde uw lengte en gewicht.
  • Vul het eetverslag in voor 1 weekenddag en 2 doordeweekse dagen. 

Noteer zo nauwkeurig mogelijk:

  • Wat u eet en drinkt.
  • Hoeveel u eet en drinkt.
  • Op welk moment van de dag u eet en drinkt.

Waar moet u op letten:

1. Omschrijf precies wat u eet. Noteer hierbij de soort of het merk van het product of stuur een etiket mee. Bijvoorbeeld:
  • Melk: (half)vol, mager, karnemelk of chocolademelk
  • Boter: margarine, halvarine, roomboter e.d.
  • Koek: sprits, gevulde koek, speculaas
  • Dranken: vruchtensappen, limonade (evt. van siroop/roosvicee) 
2. Schrijf alles op, dat wil zeggen:
  • Kleine hapjes, snoepjes, koekjes, thee/koffie met/zonder suiker of melk.
  • Of u het brood besmeerd heeft.
  • Het aantal grammen en mililiters.
  • Het gebruik van vitaminen- en mineralenpreparaten.
  • De bereiding van de warme maaltijd, bijvoorbeeld: 3 gehaktballen van 250 gram rundergehakt, aangemaakt met 1 ei, 2 eetlepels paneermeel en kruiden, gebakken in 2 eetlepels margarine/olie.
3. Noteer de hoeveelheden, die niet in grammen of mililiters bekend zijn, in huishoudelijke maten, zoals:
  • 2  sneetjes brood
  • 1 glas (halfvolle) melk
  • 1 groentelepel groente
  • een handje popcorn 

4. Meet met behulp van een maatbeker de inhoud van uw meest gebruikte serviesgoed. Markeer dit op het serviesgoed met behulp van plakband/teken.

Voorbeeld van een ingevuld eetverslag

Naam: voornaam achternaam
Geb. datum: 01-02-03
Reg. nummer: 1234567
Dag: maandag
Datum: 01-02-03

 

VOEDINGSMIDDEL

HOEVEELHEID

BIJZONDERHEDEN

ONTBIJT


 
 
 
 
 
 
Wit brood
Boter
 
Kaas
Jam
Thee met suiker
2 sneetjes
Dik besmeerd, becel light
1 plak jong
Ruim belegd
2 koppen, 2 klontjes
 

IN DE LOOP VAN DE OCHTEND

 
 
Koffie met koffiemelk
 
Speculaasje
Appel
2 koppen, halfvolle (koffie)melk
2 x
1 x
 

MIDDAGMAALTIJD

 
 
 
 
 
 
Bruin brood
Beschuit
Boter
 
Vleeswaren
Hagelslag
Halfvolle melk
Jus d’orange
2 sneetjes
1 x
Dik besmeerd, becel light
Salami 2 plakken
Gewoon
2 glazen van 150 ml.
100 ml.
 

IN DE LOOP VAN DE MIDDAG

 
 
Thee met suiker
Gevulde koek
2 koppen, 2 klontjes
1 x
 

AVONDMAALTIJD

 
 
 
 
 
 
Kippensoep
 
 
Rookworst
Boerenkoolstamp
Mosterd
Jus
Vla, vanille
1 bord, ongebonden, met 1 eetlepel vermicelli
Mager, 1 stukje
2 groentenlepels
1 theelepel
1 juslepel
Vol, 1 schaaltje
 

IN DE LOOP VAN DE AVOND

Banaan
Limonade, light
Koffie met melk
1 x
2 glazen
2 kopjes, halfvolle (koffie)melk
 

Over het eetverslag

Voor uw afspraak bij de diëtist hebben wij u gevraagd om een eetverslag of voedingsdagboekje in te vullen. Met deze informatie krijgt uw diëtist een duidelijk beeld van alles wat u op een dag eet. Hierdoor kunnen we de behandeling afstemmen op uw persoonlijke behoefte.

lees meer

Over het eetverslag

Voor uw afspraak bij de diëtist hebben wij u gevraagd om een eetverslag of voedingsdagboekje in te vullen. Met deze informatie krijgt uw diëtist een duidelijk beeld van alles wat u op een dag eet. Hierdoor kunnen we de behandeling afstemmen op uw persoonlijke behoefte. Het invullen kan digitaal via mijnRadboud of op papier. Tijdens het invullen van het eetverslag is het van belang dat u nauwkeurig invult wat en hoeveel u eet.

 


Instructies invoeren eetverslag

Onderstaande richtlijnen helpen u bij het invullen van het eetverslag. Lees ze goed door voordat u met het invullen begint. We geven ook een voorbeeld van een ingevuld eetverslag. lees meer

Eetverslag 3 dagen printversie

Bekijk hier het lege eetverslag die u kunt printen en invullen. bekijk hier het eetverslag

Eetverslag 3 dagen printversie

EETVERSLAG
Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
Lengte:
Gewicht: 

 

VOEDINGSMIDDEL

HOEVEELHEID

BIJZONDERHEDEN

ONTBIJT

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE OCHTEND
 
 
 
 
 
 

 

 

 

MIDDAGMAALTIJD

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE MIDDAG
 
 
 
 
 
 

 

 

 

AVONDMAALTIJD

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE AVOND
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

RECEPTUUR:

EETVERSLAG

Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:

 

VOEDINGSMIDDEL

HOEVEELHEID

BIJZONDERHEDEN

ONTBIJT

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE OCHTEND
 
 
 
 
 
 

 

 

 

MIDDAGMAALTIJD

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE MIDDAG
 
 
 
 
 
 

 

 

 

AVONDMAALTIJD

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE AVOND
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

RECEPTUUR:

EETVERSLAG

Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:

 

VOEDINGSMIDDEL

HOEVEELHEID

BIJZONDERHEDEN

ONTBIJT

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE OCHTEND
 
 
 
 
 
 

 

 

 

MIDDAGMAALTIJD

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE MIDDAG
 
 
 
 
 
 

 

 

 

AVONDMAALTIJD

 
 
 
 
 
 

 

 

 

IN DE LOOP VAN DE AVOND
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

RECEPTUUR:


Instructievideo invoeren eetverslag


Instructie Digitaal eetdagboek bijhouden via eetmeter

Dit kan met behulp van de app/website van de ‘eetmeter’ van het voedingscentrum. lees meer

Instructie Digitaal eetdagboek bijhouden via eetmeter

Stappen gebruik eetmeter:

  1. Download de app mijn eetmeter of ga naar de website eetmeter - Mijn Voedingscentrum
  2. Maak een account aan door voor mij eetmeter door op registreren te klikken
  3. Houd 3 dagen een voedingsdagboek bij de app of de website.
  4. Zie handleiding mijn eetmeter 
  5. Via de app kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om barcodes te scannen van producten die u eet.
  6. Indien alle dagen zijn ingevuld kunt u de gegevens delen met uw dietist dit kan alleen via de website. Hiervoor gaat u naar het tabblad overzicht.
  7. Dan heeft u 2 opties of opslaan als pdf dit kunt u vervolgens via mijn radboud verzenden ( 3 bestanden per dag 1 bestand) naar uw dietist of u slaat het dagboek op als xml bestand. De xml bestanden kunt u mailen naar secretariaat-dietetiek@radboudumc.nl onder vermelding van naam en geboortedatum.
  • Medewerkers
  • Intranet